Seistola Shercolla sittenkin E3:een?

Sherco CH Racing-tiimissä kilpailevan Seistolan oli tarkoitus jatkaa hänelle tutussa E1-luokassa, mutta suunnitelmat saattavat vielä muuttua. Siinä tapauksessa pikkunelari vaihtuu E3-luokan 300-kuutioiseksi kaksitahtipyöräksi.

Viime vuonna Husqvarnalla E1-luokan MM-pronssia saavuttanut Seistola, 30, on testanut molempia pyöriä Ranskassa. Shercon pikkunelari istui Seistolan mukaan ensituntumalta paremmin käteen.

Seistolan kanssa jo pitkään yhteistyötä tehnyt Sherco CH Racingin italialainen tiimipäällikkö Fabrizio Azzalin on kuitenkin antanut vihiä siitä, että suomalainen siirtyy MM-sarjan suurimpaan, eli E3-luokkaan. Seistolan espanjalaisen tiimikaverin Lorenzo Santolinon luokka on E2.

– Tämän vuoden MM-luokka varmistuu 22. päivä tammikuuta, jolloin olen Shercon tehtaalla. Silloin ilmoitetaan, mitä on päätetty, kertoo Seistola.

Sherco lähtee vahvalla miehityksellä kahdeksan kisaviikonvaihdetta kattavaan MM-sarjaan, joka käynnistyy 5. huhtikuuta Espanjan Bassellassa.

Shercon niin sanotussa Ranskan tiimissä ajavat Jeremy Tarroux ja Fabien Planet. Tarroux kilpailee E1- ja kokenut Planet E3-luokassa.

Lisäksi australialainen naiskuljettaja Jess Gardiner kuuluu Azzalinin johtaman tiimin vahvuuteen.

Tarkkala ajaa E3-luokassa ainakin
Suomen MM-osakilpailun Heinolassa

MM-sarjan E3-luokan suomalaisedustuksesta on viime vuodet vastannut Marko Tarkkala, 31. Tarkkala tosin päätti Juha Salmisen tavoin MM-uransa viime kauteen.

Team Beta Finlandin tiimipäällikkönä nykyään toimiva Tarkkala ei ole kuitenkaan jättänyt lopullisia hyvästejä MM-sarjalle. Hän ajaa näillä näkymin ensi kaudella yhdessä, kenties kahdessakin MM-osakilpailussa.

– Mitään lopullista ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta suunnitelmissa on ajaa ainakin Suomen osakilpailu ja mahdollisesti myös Ruotsissa, toteaa Tarkkala.

Suomen osakilpailu ajetaan 7.-8. kesäkuuta Heinolassa. MM-pistejahti jatkuu länsinaapurin puolella Enköpingissä välittömästi viikko Heinolan jälkeen.

Team Beta Finlandin kuljettajatrion muodostavat Tarkkalan rinnalla Henri Himmanen, 29, ja Aleksi Jukola, 21.

Jukolan päätähätäin on nuorten MM-sarjassa, jossa hän ajaa täysipainoisen kauden. Jukola kilpailee MM-sarjassa Team Beta Boano Racingin väreissä.

 

Uusin numero