Seistola nousi MM-sarjassa toiseksi

Juha Salminen, Matti Seistola ja Eero Remes miehittivät mainitussa järjestyksessä palkintokorokkeen Kreikassa. Pirkkalalainen Seistola kukisti Remeksen kauden kymmenennessä osakilpailussa vain 0,14 sekunnilla ottaen kakkossijan ja nousten samalla MM-sarjassa toiseksi – tasapisteisiin Remeksen kanssa. Salminen johtaa sarjaa ylivoimaisesti.

– Päiväni oli siinä mielessä parempi kuin lauantaina, että ajoni kulki paljon paremmin. Viimeiselle endurotestille asti, jolloin kaaduin alamäkitiputuksessa. Siihen asti taistelimme Salmisen kanssa tasaväkisesti osakilpailuvoitosta. Hävisin kaatumisen takia 25 sekuntia, joten voittotaisto meni siihen, Seistola selvitti.

– Lisäksi ajoin kaksi viimeistä maastokoetta vähän liian varmistellen, jolloin Remes pääsi aivan kantaani. Onneksi pystyin pitämään hänet takanani, ja opinpahan, että pitää muistaa keskittyä aivan loppuun saakka. Lisäksi osoitin jälleen, että kaatumisesta tai ongelmista huolimatta pystyn ajamaan kärkipäässä.

Mika Ahola ajoi lauantain tapaan E3-luokassa kolmanneksi, ja hän johtaa edelleen sarjaa erittäin selvästi. Marko Tarkkala ajoi seitsemänneksi, ja sarjassa hän on neljäntenä. Kummankin päivän voitti MM-pisteissä toisena oleva ranskalainen Christophe Nambotin.

Antti Hellsten hallitsi junioriluokan alkukautta, mutta hän loukkaantui Kreikan lauantaissa eikä voinut ajaa sunnuntaina. Samalla Hellsten putosi sarjassa kolmanneksi. Pisteissä 15:tenä oleva Roni Nikander joutui keskeyttämään sunnuntaina.

Tulokset:

E1-luokka:
1. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, 1:08:35.37
2. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, +29.28
3. Eero Remes, FIN, KTM, +29.42
4. Rodrig Thain, FRA, HM-Honda, +35.68
5. Nicolas Deparrois, FRA, Kawasaki, +1:54.08

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Juha Salminen, 239 pistettä
2. Matti Seistola, 198p.
3. Eero Remes, 198p.
4. Rodrig Thain, FRA, 169p.
5. Lorenzo Santolino, ESP, 145p.

Uusin numero