Seistola manasi varman voiton menetystä Portugalissa

Päivän päätteeksi varikolla nähtiin Seistolan hahmossa kuitenkin ärtynyt mies, sillä kauden toinen osakilpailuvoitto jäi alle kahden sekunnin päähän. Pari kaatumista maksoivat liikaa.

Hallitseva maailmanmestari Matthew Phillips ajoi täydellisen viikonlopun kirjattuaan kaksi osakilpailuvoittoa. Sunnuntaina australialainen kukisti Seistolan 1.65 sekunnilla.

Seistola johti kilpailua kolmen maastokokeen jälkeen, mutta neljännellä tullut kaatuminen käänsi pelin.

– Pätkän lopussa noustiin mäkeä, jonka lopussa oli kallio, josta hypättiin. Tulin siihen liian lujaa ja pyöräni pomppasi ”takakorkeana” ilmaan, minkä seurauksena lensin tangon yli nurin. Pyöräni hajosi monesta kohdasta, mutta onneksi pystyin jatkamaan, Seistola kertoi.

– Sen jälkeen otin eroa kiinni, mutta kaaduin huolimattomuuden takia kolmannen kierroksen crossitestillä. Viimeiset kolme pätkää tulin oman mukavuusalueeni ulkopuolella ja otin Phillipsiä kiinni melkein 20 sekuntia. Jäin kuitenkin hiukan ja se harmittaa, sillä olin jo aamulla niin varma voitostani.

MM-pisteissä toisena jatkavan Sherco-kuljettaja Seistolan maailmanmestaruustavoittelun suhteen sunnuntai kulki hyvin, sillä MM-sarjaa johtava ranskalainen Mathias Bellino jäi neljänneksi. Phillipsillä oli vaikeuksia kauden alussa, ja hän on sarjassa kolmantena.

E1-luokan kärjessä roolit vaihtuivat lauantain osakilpailuun nähden, kun ranskalainen Christophe Nambotin otti vuorostaan voiton ja lauantain ykkönen Remes ajoi toiseksi.

Kaksikko on ollut viidessä osakilpailussa ykkönen ja kakkonen. Nambotin johtaa sarjaa ennen Remestä.

E2-luokassa voittoon ajoi ranskalainen Antoine Meo, joka johtaa sarjaa.

MM-kausi jatkuu kahdella osakilpailulla Kreikassa 6.-7. kesäkuuta.

E1-luokka:
1. Christophe Nambotin, FRA, KTM, 1:18:37.23
2. Eero Remes, FIN, TM, +50.62
3. Daniel McCanney, GBR, Husqvarna, +1:53.88

MM-pistetilanne:
1. Nambotin 114
2. Remes 104
3. McCanney 79

E3-luokka:
1. Matthew Phillips, AUS, KTM, 1:19:04.03
2. Matti Seistola, FIN, Sherco, +1.65
3. Aigar Leok, EST, TM, +46.84

MM-pistetilanne:
1. Mathias Bellino, FRA, Husqvarna 103
2. Seistola 99p
3. Phillips 91

https://www.youtube.com/watch?v=3s_Dd_MN79A

Uusin numero