Seistola käynnisti kolmannnella sijalla MM-sarjan toisen puoliskon

Eero Remes ajoi TM:llä pikkuluokassa puolestaan viidenneksi ja Seistolan tiimikaveri Juha Salminen seitsemänneksi.

Kahdeksasta mahdollisesta jo seitsemännen voittonsa E1-luokassa miltei näytöstyyliin viimeistellyt Ranskan Antoine Meo mellasti KTM:llä menojaan, mutta taistelu sijoista 2-7 oli äärimmäisen tiukkaa.

Salminen jäi kolmanneksi kiirehtineestä Husqvarna-tiimikaveristaan Matti Seistolasta kymmenisen sekuntia. Eero Remes ajoi TM:llä puolestaan viidenneksi vain kuusi sekuntia toiseksi Shercon puikoissa yllättäen yltäneestä ranskalaisesta Anthony Boissierista. Boissierin ja Seistolan väliseksi eroksi kirjattiin kuusi kymmenystä.

– Kaaduin toisella crossitestillä ja hukkasin siinä tilaisuuteni sekä tarjolla olleen kakkossijan. No, podium on sittenkin aina podium, pudotteli Seistola.

Remes menetti ratkaisevat sekunnit jo sitä ennen.

– Aikaa tuhraantui ensimmäisen endurotestin yhdessä ylämäen hypyssä, jossa pyörä meni poikittain ja vauhti putosi sen seurauksena.

Salminen jahtasi Remeksen tavoin tiukasti paikkaa kärkikolmikosta.

– Tiukkaa, todella tiukkaa vääntöä, jossa kaikki oli todellakin mahdollista 40 sekunnin voiton ajaneen Meon jälkeen. Tietenkin olen tuloksellisesti pettynyt, mutta se otettiin, mitä tällä kertaa saatavilla oli, totesi Salminen.

Lauantaina Torres Vedrasissa toiseksi sijoittunut Salminen taittoi sunnuntaina matkaa kuuden maastokokeen jälkeen vielä kolmantena. Päivän kolmas endurotesti koitui kuitenkin hänen kohtalokseen. Salminen jäi sillä pätkällä 19,27 sekuntia luokkapohjista.

– Etupyörä osui kiveen spoorissa, keula lähti alta ja se oli sitten siinä. Pystyin ottamaan jatkossa varsinkin extreme-testeillä aikaa pois, mutta ei enää riittävästi.

Endurotestit saavat
kritiikkiä osakseen

Endurotesti herätti jo edellisenä viikonvaihteena kuljettajien kesken jupinaa Espanjan MM-osakilpailussa ja sama jatkui Portugalissa myös tallipäälliköiden tasolla.

– Kyllähän nuo enskatestit olivat enemmänkin crossitestejä, jotka saivat osakseen paljon kritiikkiä. Tältä osin lajimme ei ole mennyt ainakaan Espanjassa ja Portugalissa siihen suuntaan, mitä halutaan.  Ymmärrän toki jupinan, joskin oma asenteeni on se, että sitä vain pitää osata ja pystyä ajamaan kaikissa olosuhteissa.

– Eipä silti, kyllähän crossimiehet olisivat olleet vahvoilla näissä kisoissa, kuten nyt Boissierikin tänään osoitti, jatkoi Salminen.

MM-sarja kääntyi Portugalissa kauden jälkimmäiselle puoliskolleen. Seuraavat osakilpailut ajetaan 15.-16. kesäkuuta Romanian Buzaussa.

Hallitseva mestari ja neljättä peräkkäistä titteliä tavoitteleva Meo johtaa luokkaa jo 34 pisteen erolla Seistolaan. Salminen tulee kolmantena pisteen Seistolasta. Remes on puolestaan neljäntenä 13 pistettä Salmisesta.

Salmisen kausi jatkuu seuraavaksi nelipyöräisellä kilvanajokalustolla.

– Välillä on mukava tehdä jotain muutakin, eli lähden ajamaan nuotista rallia ensi viikonloppuna Joutsaan. Ohjelmaan sisältyy ennen Romanian MM-osakilpailua myös Italian endurosarjaa Bobbiossa, avaa Salminen kalenteriaan.

Täydelliset tulokset:
http://www.enduro-live.info/
 

Uusin numero