Seistola hyvässä vireessä MM-sarjan toiselle puoliskolle

Viime viikonloppuna Seistola vieraili Iso-Britannian Sprint Enduro -sarjassa voittaen kummatkin päivät ja tämän viikon Seistola vietti Italiassa Husqvarnan vuosimalliston 2013 lehdistöesittelyissä.

– Briteissä ajettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa Sprint Enduron mestaruussarjaa, mutta viime viikonlopun osakilpailut olivat minulle ensimmäiset. Sarja eroaa monella tapaa perinteisestä endurosta. Lähtökohtana on yhdessä paikassa oleva varikko sekä vain yksi maastokoe, joka sisältää elementtejä crossista, endurosta ja extremestä, Seistola selvittää.

Kisan luonne on Seistolan mieleen.

– Kisan ensimmäinen kierros ajetaan tutustumisena, minkä jälkeen ajetaan kelloa vastaan kahdeksan kertaa. Kaikki ajat lasketaan yhteen, mitä kautta selviää kuskien järjestys. Crossirata oli erityisen hieno, ja sarjan erikoisuus on juurikin se, että ajetaan koko ajan samaa maastokoetta. Näin kuskit oppivat radan, ja pystyvät puskemaan joka kierroksella enemmän ja enemmän. Myös yleisölle tämänlainen kisa on mielekäs, koska he näkevät koko ajan jonkun kuskin radalla.

MM-mitali ei ole
saavuttamattomissa

Englannin voitokas vierailu oli hyvää valmistautumista lähes seitsemän viikon tauolta palaavaan MM-sarjaan.

– Minulla on ollut tänä vuonna vaikeaa MM-sarjassa, lukuun ottamatta edellistä, Portugalin viikonloppua. Nyt sain kaksi hyvää fysiikkatreeniä, ja siis erinomaista tulosta.

Seistola on E1-luokan MM-sarjassa viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan italialaisen Simone Albergonin kanssa. Eero Remes on kolmantena, vain kymmenen pisteen päässä Seistolasta. Toisena on ranskalainen Rodrig Thain. Kärjessä viilettää ylivoimaisella piste-erolla ranskalainen Antoine Meo, joka on voittanut seitsemän kauden kahdeksasta osakilpailusta.

– MM:ssä toivon noususuhdanteen jatkuvan ja että pystyn taistelemaan kärkisijoista kuten Portugalissa. Tavoitteeni on olla palkintokorokkeella kumpanakin päivänä ja voitosta haluan ajaa. Heikon alkukauden takia MM-pistetilanne ei ole otollinen, mutta minulla on edelleen mahdollisuudet mitaleille.

Tämän viikon maanantaista perjantaihin Seistola vietti Italian Milanossa, missä hänen edustamansa Husqvarna esitteli vuosimallin 2013 enduro- ja motocrossmallistoaan lehdistölle. Seistola oli yhdessä tiimitoverinsa, E2-luokan MM-sarjassa kolmantena olevan Juha Salmisen kanssa edustustehtävissä.

Enduron MM-sarja jatkuu heinäkuun vaihteessa Italian Castiglion Fiorentinossa, missä ajetaan kauden yhdeksäs ja kymmenes osakilpailu.
 

Uusin numero