Seistola haki katumopolla tuntumaa superenduroon

– Olihan se mopo näppärä peli. Oli oikeastaan hauskaa ajaa sillä, kun pyörä on niin kevyt ja sitä voi ”heitellä” mihin suuntaan tahansa, hyväntuulinen Seistola naureskeli.
 
– Tietenkin 50-kuutioisessa mopossa on paljon vähemmän voimaa kuin minun 300-kuutioisessa kisapyörässäni. Se on sanomattakin selvää. Mutta silti yllättävän hyvin pystyin ylittämään tukkeja, ”halkoallasta” ja kivikkoa sekä hyppäämään pystyssä olevista kuorma-autonrenkaista.
 
Helsingin MP 15 Moottoripyöränäyttelyn yhteydessä ajetaan superenduron MM-sarjan kolmas osakilpailu sunnuntaina. Seistolan ohella kilpailussa on mukana suomalaisista Toni Eriksson. Sunnuntaina kilpaillaan myös junioreiden MM-pisteistä.
 
Jo perjantaina noin 450 metriä pitkälle, hiekkapohjaiselle ja lukuisia esteitä sisältävälle radalle lasketaan kotimaiset kuljettajat kansallisen kilpailun merkeissä. Lauantaina kilpaillaan puolestaan naisten MM-sarjan toinen ja samalla viimeinen osakilpailu.
 
– Rata vaikuttaa todella hyvältä. Siellä on juuri sopivasti haasteita erilaisten esteiden muodossa, mutta silti rata on pitkä ja jouhea. Olen varma, että ohituspaikkoja on tarjolla ja luvassa on makea kisa voitosta.
 
Seistolan käyttämä Sherco 50 SM-R -mopo on messuilla esillä Sherco-maahantuojan osastolla samassa hallissa, missä on superendurorata. Seistola on puolestaan tavattavissa Shercon osastolla lauantaina ja sunnuntaina. Hän myös jakaa nimikirjoituksella varustettuja julisteita.

Uusin numero