Seinäjoen Kotkat huipputasaisen speedwayliigan mestari

Otteluun lähdettäessä tilanne oli se, että Seinäjoen Kotkilla, kotijoukkue Sand Blowersilla ja Paholaishaukoilla oli kaikilla mahdollisuudet mestaruuteen.

Paholaishaukat joutui kuitenkin lähtemään otteluun siipirikkoisena, sillä joukkueen ykkösnyrkki Kalle Katajisto oli loukkaantuneena sivussa.

Seinäjoen Kotkat lähti otteluun pisteen johdossa kotijoukkueeseen ja alle kahdeksan pisteen tappio tietäisi heille mestaruutta. Sand Blowers ei kuitenkaan antautunut ilman taistelua vaan haastoi Kotkat tosi vääntöön suomenmestaruudesta.

Erässä 8. kotijoukkueen Timo Lahti ja Pawel Staszek voittivat Sebastien Aldenin ja Tero Aarnion puhtaasti 5-1. Erässä 12.   Lahti ja Daniel Henderson löivät Kotkien Aarnion ja Aldenin pistein 4-2. Kun lisäksi Paholaishaukkojen Niko Siltaniemi oli kovassa vireessä ja pystyi voittamaan Juha Hautamäen, nousi jännitys huippuunsa ja mestaruus oli yhä auki.

Ratkaisu nähtiin käytännössä erässä 17. Siinä Kotkien pari Juha Hautamäki ja Juha Mäkelä pystyi voittamaan Sand Blowersin Daniel Hendersonin ja Lasse Sandbergin puhtaasti 5-1 ja mestaruus oli käytännössä ratkennut. Sinetin tittelille ajoivat erässä 18. Alden ja Aarnio 5-1 voitolla Jokereista.

Ottelun voittajaksi ajoi Sand Blowers 40 pisteellä. Kotkat sijoittui toiseksi 36 pisteellä ja vei mestaruuden neljän eräpisteen erolla. Paholaishaukat sijoittui kolmanneksi sekä ottelussa että liigan loppupisteissä.

Tulokset:
1. Sand Blowers 40: Timo Lahti 14, Pawel Staszek 12, Daniel Henderson 10, Lasse Sandberg 4
2. Kotkat 36: Juha Hautamäki 13, Tero Aarnio 9, Sebastien Alden 8, Juha Mäkelä 6
3. Paholaishaukat 29: Niko Siltaniemi 17, Marko Suojanen 6, Jiri Nieminen 6
4. Jokerit 9: Jesse Mustonen 4, Jouni Vilanen 2, Janne Nyman 2, Vili Mattila 1

SM-liigan loppupisteet:
1. Kotkat, Seinäjoki  8-276-33
2. Sand Blowers Hyvinkää 8-272-33
3. Paholaishaukat, Lahti/Pori 8-271-30
4. Jokerit, Kauhajoki  8-89-16
Taulukossa ensin ajetut ottelut, sitten eräpisteet ja sarjapisteet.
 

Uusin numero