”Se oli hullu liike!” – Lorenzo kukisti Marquezin Mugellon huikeassa trillerissä

Lorenzo hallitsi tapahtumia sen jälkeen, kun moottoririkon kokenut tallikaveri Valentino Rossi joutui vetäytymään kotikisastaan kypärä kallellaan.

Riskillä riehunut Marquez ei antanut kuitenkaan periksi. Marquez siirtyi kärkeen viimeisellä kierroksella, jossa ohituksia tehtiin katteet kolisten puolin ja toisin.

Voittoa ei ratkaissut tällä kertaa niinkään kuljettaja, vaan pyörä. Hondan heikkoutena on kiihtyvyys ja Lorenzo rankaisi siitä kylmästi pääsuoralle taitettaessa, sekä ruutulipulle runtattessa.

Sarjaa johtavan Lorenzon voitto irtosi 19 tuhannesosan turvin. Andrea Iannone kuittasi Ducatilla kolmannen sijan 4,742 sekuntia voittajan takana.

Lorenzokin tosin myönsi, että hän oli jo hetken valmis tyytymään kakkossijaan ja sen tuomiin varmoihin pisteisiin Marquezin takana.

– Sitten mieleeni kuitenkin palautui kausi 2005 ja sama mutka, jossa pystyin kukistamaan De Angelisin (Alex) 250-kuutioisten kisassa. Päätin kokeilla uudelleen. Se oli hullu liike, mutta se kannatti, iloitsi Lorenzo.

Marquez korosti, että hänellä oli varsinkin viimeisellä kierroksella kaikki ja sen päälle vielä vähän enemmänkin pelissä.

– Koko ajan mentiin maksimilla ja otin myös muun kisan aikana paljon riskejä. Meillä oli kuitenkin koko viikonvaihteen ajan vaikeuksia pyörän kiihtyvyyden kanssa ja se ratkaisi myös tämän kisan, tilitti Marquez.

Lorenzolla on kuuden kisan jälkeen koossa 115 pistettä, eli kymmenen Marquezia enemmän. Kauden toisen nollakisan kohtalon kokeneen Rossin 78 pistettä oikeuttavat kolmanteen sijaan.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Lorenzon ja Marquezin kotiestradilla Barcelonassa.

Uusin numero