Scramblerin tuotantolinja Thaimaassa

Scrambler on Ducatin huokein malli 12 790 euron hintalapullaan. Siihen on useita syitä, mutta olennaisimpana lienee se, että sen kokoonpanolinjasto sijaitsee Thaimaassa. Neljä vuotta sitten Ducati avasi tehtaan maassa ja tähän asti siellä on koottu vain moottoripyöriä, joiden kohdemaa on ollut Thaimaa, mutta nyt tehtaan vastuu kasvaa. 

Asphalt & Rubber raportoi, että Euroopan markkinoiden ulkopuolelle Scramblerit kootaan valmistajan Thaimaan-tehtaalla.  Italian-tehdas, Borgo Panigale, valmistaa rungon ja moottorin, jotka sitten lähetetään Thaimaahan koottavaksi. Eurooppaan tulevat pyörät valmistetaan yhä alusta loppuun Italiassa.

Tuotantolinjojen siirtäminen Intiaan, Thaimaahan, Indoniesiaan ja Kiinaan on alati yleisempää. Sen ovat tehneet jo muiden muassa myös BMW, KTM ja Harley-Davidson.  Myös nämä valmistajat rakentavat vaativammat osat – moottorin ja runkon – omilla tehtaillaan, mutta helpompi työ teetetään Aasiassa. Laatuongelmia ei ole juurikaan havaittu, ja tähän asti järjestely näyttää olevan onnistunut.  Ducatilla on kuitenkin lauma uskollisia seuraajia, joiden mielipide Aasiassa kokoamiseen jää nähtäväksi.

Muokattu 16.12.2014: Korjattu Euroopan markkinoiden valmistusmaaksi Italia.

Uusin numero