Scramble jyrähtää Hyvinkään Erkylän Lukoilla

Jo perinteiseksi muodostunut Hyvinkään Scramble-tapahtuma on kerännyt vuosittain erinomaisen suosion niin vanhojen pyörien omistajien kuin yleisönkin suhteen.

– Nyt on tulossa reilut 150 pyörää ja kuljettajaa. On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon meidän uutuusluokka, eli mopoenduro kerää osanottajia. Se on vielä hieman arvoitus. Mopojen täytyy olla 1986, tai sitä ennen valmistettuja. Kuljettajat saavat olla vaikka nuorempiakin, naurahtaa Kai Uusitalo, yksi scramblen puuhamiehistä.

Ennakkotietojen mukaan paikalle ovat lupautuneet tulla ajamaan muun muassa loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen, enduron multimaailmanmestari Juha Salminen, sekä nelinkertaisen maailmanmestari Heikki Mikkolan poika Antti ajaa isänsä puolesta motocross-pyörällä. Heikki itse on huoltojoukoissa. Moottoriliiton toimitusjohtaja, ex-motocrosshuippu Kurt Ljunqvist on myös lupautunut verestelemään muistoja vanhan crossipyörän selässä. On mielenkiintoista nähdä kuinka kansanedustaja Timo Heinosen kunto kestää crossiradalla. Varikolla nähtäneen tuttuun tapaan myös iso liuta ex motocross-, trial ja endurokuljettajia.

Lauantaina ajavat näytösajonsa mopoenduro-, trial- ja endurokuljettajat. Mopoendurolla on edessä noin tunnin lenkki lukkojen maastossa. Endurokuljettajilla on puolestaan kolme vajaan tunnin lenkkiä. Trial-kuljettajat taituroivat 10-12 trial-jaksoa.

Sunnuntaina ovat vuorossa scramble (nyk. motocross) lähdöt. Scramblessa ajetaan neljässä eri luokassa ja jokaisella on kaksi lähtöä.

Kyseessä ei ole kilpailu vaan ns. näytösajo, mutta kun ex kilpakuljettajat laittavat kypärän päähänsä, tuppaa aina pientä kisailuakin olemaan ilmassa.

Erkylän lukoilla alkaa tapahtua molempina päivinä jo heti klo 10. Sitä ennen voi ihastella vanhoja pyöriä varikolla. Tapahtuma on ilmainen ja paikalla on puffetti, sekä muita myyntikojuja. Vanha motocrossratahan sijaitsee aivan nykyisen Hyvinkään Vauhtipuiston vieressä, Pohjoisen kehätien (tie 143) varrella, lentokentän kohdalla.
 

Uusin numero