Scott Redding kritisoi rajusti GP-sirkuksen nykymeininkiä: “Tämä on täysin mielipuolista, pitäisi olla selkeät rajat”

25-vuotias Redding on ollut GP-kuvioissa mukana tultuaan 125-kuutioisiin vuonna 2008. Nyt hän kuitenkin jäi ulos MotoGP:stä viiden vuoden jälkeen, kun Aprilia palkkasi tilalle Andrea Iannonen.

Redding ajaa ensi kaudella Britannian Superbikessa PBM Ducatilla. Hän ihmettelee GP-sirkuksen nykymeininkiä.

”Kaikki se on pelkkää bisnestä, vain rahaa. Se on mielestäni suurin ongelma nykyisin. Käsittämättömän moni maksaa siitä, että saa ajopaikan, vaikka nyt puhutaan MM-tason sarjoista, oli kyse sitten Moto3:sta, Moto2:sta tai MotoGP:stä”, Redding siunailee.

”Vaikka tiimeillä on omat budjettinsa, silti he vaativat joiltakin kuljettajilta rahaa ajopaikasta. Ja vain siksi, että he voivat tehdä niin ja aina löytyy joku, joka on valmis maksamaan. Tiimien näkökulmasta ikävää on se, että silloin he eivät voi saada parhaista parhaita kuljettajia.”

Saatuaan lähdöt Aprilialta Redding tutki mahdollisuuksia ajaa Moto2:ssa. Hänen tähtäimessään oli paikka Dynavolt Intactilla, mutta sen vei nenän edestä Tom Lüthi. Niinpä britti päätti ajaa kansallisessa sarjassa.

”Tässä se ongelma juuri piilee. En mennyt Moto2:een, koska en tule koskaan maksamaan ajamisestani. Tämä on minun ammattini, en todellakaan maksa siitä, että saan tehdä työni”, Redding pauhaa.

”On täysin mielipuolista, että saadaksesi ajaa yhden tai kaksi kautta, joudut maksamaan kaksisataa tai kolmesataa tuhatta. Joku sinne kuitenkin menee ja maksaa ne rahat.”

Redding ehdottaakin MotoGP:n promoottorille, että sen pitäisi estää maksukuskien mukana olo tai ainakin hillitä niitä. Lisäksi hän ehdottaa palkkakattoa eniten ansaitseville kuljettajille.

”Sarjoissa on paljon kuljettajia, jotka tienaavat paljon, ja se on hyvä asia, niin pitääkin olla. Mutta myös kaikkien muiden tulisi ansaita palkkaa. Pitäisi olla selkeät linjaukset siitä, kuinka paljon jokaiselle tulisi maksaa ja mikä olisi palkkojen yläraja. Pahaa pelkään, että jatkossakin isoimmat nimet vievät suuret rahat, eikä osalle porukasta jää yhtään mitään.”
 

Uusin numero