Sateinen Kaanaa ei suonut menestystä Burt Racingille

Supermoton SM-sarjan kolmas etappi ajettiin lauantaina 18.6. Kaanaa Centerin rallicross-radalla. Hetkittäin rankatkin sadekuurot pitivät huolta siitä, että pöly ei päässyt häiritsemään.

Kilpailupäivän avasi totuttuun tapaan Open, jossa Burtia ainoana edusti Antti Vartiainen. Toisin kuin kaksi viikkoa aiemmin Imatralla nyt ei tarvinnut arpoa millaisen rengastuksen alle laittaa, sadekelin karkeakuvioinen oli ainoa vaihtoehto. Aika-ajoissa Antti ei saanut parastaan irti ja joutui tyytymään 7. lähtöruutuun. 

Ensimmäisen erä lähdöstä Antti pääsi tutuille sijoille. Erässä sattunut lipsahdus joka johti moottorin sammumiseen maksoi ja maaliin Ana ehti kahdeksantena. Toisessa erässä startti ei mennyt ihan nappiin ja uudelleen kastuneesta radasta noussut roiske ei helpottanut ohittamista. Sijoitus parani kuitenkin ensimmäisestä erästä pykälällä seitsemänteen.

Viikkoa aikaisemmin Ari Åstedt oli osallistunut flat track -kapinoihin joissa pyörä oli saanut vaurioita. Kaikkia kipupisteitä ei viikon aikana ehditty löytää ja harjoitukset jäivät kesken. Onneksi tällä kertaa mukaan oli saatu tiimille varapyörä joka kiireesti varustettiin olosuhteisiin sopivaksi ennen aika-ajojen alkua.

Aika-ajoja Kaanaassa S1 -luokka ajoikin useammat. Ensimmäisistä Jari Ojala kellotti kuudenneksi nopeimman ajan ja Ari Åstedt vieraalla pyörällä kolmanneksi nopeimman. Uusinnoissa Ari päätti säästää rengasta ja ajoi kolmen kierroksen setin. Tämä riitti uusimaan kolmannen lähtöruudun. Jari paransi lähtöpaikkaansa nostamalla itsensä viidenteen ruutuun ja eturiviin.

Ensimmäisessä kisalähdössä molemmat Burt -kuskit saivat hyvän startin. Ari löysi itsensä toiselta sijalta aivan letkaa johtaneen Prans Palsin kannasta. Ari haki ohitusta ja osittain onnistuikin. Tilanteessa kärkikaksikko osui toisiinsa jonka seurauksena Ari kaatui. Takaisin liikkeelle pääseminen vei sen verran aikaa minuutin radalla, että hän katsoi paremmaksi säästää voimia ja keskeyttää.

Jallu lähti kilpailuun neljäntenä ja Arin kaaduttua edestä nousi kolmanneksi. Mies hiillosti kakkosena ajanutta Sami Uutelaa kunnes erän puolivälin tienoilla Jallu kaatui ja liukui ulos radalta. Takaa-ajo päättyi törmäykseen kierroksella ohitettavan kanssa ja maaliin hän ennätti kahdeksantena.

Jallun osallistuminen toiseen erään ei ollut varmaa miehen loukattua itseään ensimmäisen erän kaatumisissa. Lopulta mies kuitenkin kaivoi itselleen kuivat haalarit ja vei pyörän lähtökarsinaan. Startti onnistui mukavasti ja Jari oli tukevasti kärkijoukon mukana. Loukattu käsi haittasi ajoa ja hän ei pystynyt puristamaan täysillä. Varmalla suorituksella Jallu kuitenkin ehti ruutulipulle seitsemäntenä.

Åstedtin startti ei onnistunut ja hän tippui 15 hujakoille. Tästä hermostuneena hän aloitti mielettömän kirimisen kohti kärkijoukkoa ohitellen parhaillaan radan takakaarteessa useamman kuskin kerrallaan. Erän puolivälin tietämillä mies oli jo raivannut tiensä viidennelle sijalle! Hyvin alkanut nousu katkesi kierroksella ohitettavaan. Tämän seurauksena sija putosi kahdella, mutta vielä ennen ruutulippua Ari sai otettua toisen niistä takaisin olle lopulta kuudes.

Päivän totaaleissa Antti Vartiainen oli Open -luokassa seitsemäs.

S1 -luokassa parhaasta suorituksesta vastasi Jari Ojala seitsemännellä sijallaan. Ensimmäisen erän keskeytyksen johdosta Ari Åstedt keräsi pisteitä 12:ksi eniten. Jukka-Pekka Purtilo oli luokan 20.

Tiimi haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan MP-Racing Oy, Husqvarna Nordic, Kir-Fix Oy, MVD Racewear, Treestep Oy, CRC Finland, Decollab.

Supermoton SM -sarja siirtyy nyt kesätauolle kun seuraava kilpailu Iisalmella ajetaan 30.7.2016.

Teksti ja kuva: Burt Racingin tiedotus

 

Uusin numero