Sanna Kärkkäiselle kaksoisvoitto enduron EM-avauksesta

Enduron EM-sarjan avauskilpailuissa Italiassa kaikkein kirkkain kruunu laskettiin naiskuljettaja Sanna Kärkkäisen kutreille. Nainen voitti molemmat viikonlopun kilpailut huomattavalla erolla kanssakilpailijoihinsa. Jennifer Siekkinen oli naisten luokan yhdeksäs lauantaina ja sunnuntaina kymmenes, ja Annamaria Karikuusi lauantaina 14:s ja sunnuntaina 12:s.

– Jokaiselle pätkälle tuli pohja-aika, vaikka endurotestillä oli joka kierroksella ohitettavia parhaimmillaan neljä ja ohituspaikat olivat todella vähissä. Siirtymällä tulikin tyrkättyä sen minkä pääsee, jotta pääsin mahdollisimman monesta kuskista ohi ennen endurotestiä. Kaikin puolin ajaminen oli rentoa ja tuntui hyvälle. Huomiseksi täytyy vielä miettiä hieman linjoja pätkille, jotta oma ajamimen olisi sujuvampaa ja nopeampaa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa huomiseen. Huollolle iso kiitos päivästä, kertaili Kärkkäinen lauantaipäivän jälkeen.

Junior U21-luokassa Roni Kytönen aloitti EM-urakkansa lauantain kolmannella sijalla. Kytönen heilui myös koko sunnuntaipäivän kärjen tuntumassa, ja johti viimeisille pätkille asti Junior U21-luokkaa. Mies joutui lopulta taipumaan italian Claudio Spanulle, lopputuloksena toinen sija. Tiimikaveri Hugo Svärd taiteili lauantaina kahdeksanneksi ja sunnuntaina lopputuloksena oli astetta parempi seitsemäs sija. Toni Toukola onnistui sunnuntaina nappaamaan yhdeksännen sijan, muut suomalaiset jätettiin U21-luokassa viikonloppuna ulos kymmenen parhaan joukosta.

Junior E1-luokassa Lari Jukola nousi lauantaina palkintokorokkeelle kolmannella sijallaan. Vauhti ei aivan sunnuntaina riittänyt ensimmäisen päivän vauhtiin, ja mies oli lopputuloksissa luokkansa neljäs. Toinen luokassa ajava suomalainen Eemil Helander oli lauantaina kuudes ja sunnuntaina seitsemäs.

Senior-luokassa kilpailivat Santeri Enjala, Arto Kallioinen, Tuomas Kyytsönen, Pasi Lindroos, Janne Mukkala, viime vuoden EM-pronssimitalisti Mika Paavola sekä Juha Puotsaari. Paavola ja Puotsaari sijoittuivat luokkansa kärkikolmikkoon sekä lauantaina että sunnuntaina.

EM-sarja suuntaa seuraavaksi Romaniaan 19.-20.toukokuuta.

Uusin numero