Sanna Kärkkäinen korokkeelle MM-superendurossa

Vantaan Moottorikerhoa edustava Kärkkäinen oli kummassakin kuuden naiskuljettajan finaalierässä kolmas, mikä takasi saman sijan yhteistuloksissa.

– Hoin itselleni ennen ensimmäistä finaalia, että aja rauhassa ja luota itseesi. Kun sitten olin kolmas, tuli siitä paineita toiseen finaaliin. Kun olin siinäkin kolmas ja kipusin yhteistulosten palkintokorokkeelle, tuntui aivan uskomattomalta, liikuttunut Kärkkäinen riemuitsi.

Osakilpailun voitti espanjalainen Sandra Gomez, joka otti kakkoserän ykköstilallaan kauden ensimmäisen voittonsa. Osakilpailun toinen oli Bristow, joka pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta.

– Ensimmäisen erän voittoni oli upea. Sitten kaaduin toisessa startissa ja jouduin lähtemään takaa-ajoon. Tein vielä lopussa virheen enkä onnistunut nousemaan kakkossijaa korkeammalle, Bristow kuvaili.

– Olisi ollut hienoa voittaa kauden kaikki erät, mutta lopulta tärkeintä on voittaa maailmanmestaruus. Olin luonut itselleni paineita tittelin uusimisesta, mutta olin myös harjoitellut paljon ollakseni ykkönen.

Bristow’n takana MM-hopeaa kahden osakilpailun sarjassa otti Gomez ja pronssia britti Jane Daniels. Kärkkäinen oli ensimmäisellä MM-kaudellaan neljäs.

Osakilpailun toinen suomalaiskuljettaja, Nelli Elo, jäi vaille tulosta. Hän ajoi kummatkin erät maaliin, muttei pystynyt selvittämään radan kaikkia esteitä.

Miesjuniorit ajoivat lauantaina kauden kolmannen MM-osakilpailunsa aika-ajon. Suomen Henri Partti oli 11:s ja Dick Bergman 12. Nopeimman kierrosajan kellotti saksalainen Tim Apolle.

Messukeskuksessa ajetaan MP 15 Moottoripyöränäyttelyn yhteydessä sunnuntaina junioreiden kolmannen MM-osakilpailun finaalierät sekä pääluokan kolmas MM-osakilpailu. Pääluokassa ovat suomalaisista mukana Matti Seistola ja Toni Eriksson. Finaalit käynnistyvät kello 14:00.

Naiset, yhteistulos:
1. Sandra Gomez, ESP, Husqvarna, 37 pistettä
2. Emma Bristow, GBR, Sherco, 37p.
3. Sanna Kärkkäinen, FIN, KTM, 30p.
Ei tulosta. Nelli Elo, FIN, TM

Naiset, MM-loppupisteet, 2/2-osakilpailu:
1. Bristow, 77p.
2. Gomez, 71p.
3. Jane Daniels, GBR, Husqvarna, 56p.
4. Kärkkäinen, 50p.

Kaikki tulokset:
www.moto-live.info

Uusin numero