Sanattomaksi vetää: Ducati-kuski tyrmättiin toisen kerran viikon sisään

Todellisen tyrmäysiskun Dovizioso koki Argentiinassa, kun tallikaveri Andrea Iannone täräytti käsittämättömästi kylkeen päätöskierroksen viimeisessä mutkassa. Dovizioso oli siinä vaiheessa ajamassa ruutulipulle kakkosena.

Dovizioson vauhti enteili myös Austinissa podiumsijoitusta, kunnes painajainen toistui seitsemännellä kierroksella ja Circuit of the Americas-radan ykkösmutkassa: pam!

Tällä kertaa kovan onnen soturin teilasi vuorostaan Hondan Dani Pedrosa.

Iannone ei kerännyt Doviziosolta kuin työnantajan suuhun laittaman muutaman pakollisen sympatiapisteen, mutta Ducatin varikkoboxiin rehdisti astelleen Pedrosan nöyrä anteeksipyyntö hyväksyttiin.

Dovizioso: ”Dani
ei ole kamikaze”

– Tietenkin harmittaa ja vetää sanattomaksi, mutta tämä oli erilainen tapaus kuin Argentiinassa. Tunnen Danin jo pitkältä ajalta. Ei hän ole mikään kamikaze yrittämällä ohitusta jokaisessa mahdollisessa jarrupaikassa.

Dovizioso antoi tällä kommentillaan vähintäänkin rivien välistä kuittia Iannonenelle ja lisää tulee tässä:

– On tavallaan kaksi tapaa kaataa kuljettaja radalla. Danilla on takanaan pitkä ura ja tiedän tarkalleen, että hän ei yrittänyt ottaa vastaavaa riskiä, jonka minä koin toisen kuljettajan taholta Argentiinassa. Harmi homma, mutta näitä virheitä nyt vain tapahtuu racingissa, kun mennään koko ajan limiitillä.

Pedrosa: ”Paska juttu”

Dovizioso kertoo jättäneensä jarrutuksen myöhäiseksi kohtalokkaassa mutkassa.

– Uskon, että hän (Pedrosa) seurasi minua ja jarrutti myös liian myöhään. Siinä mutkassa keula lähtee helposti alta.

Pedrosan mukaan hänen etupyöränsä lukkiutui rajussa jarrutuksessa.

– Sama tapahtui jo kierrosta aikaisemmin, mutta pystyin pelastamaan tilanteen. Seuraavalla kierroksella se ei enää onnistunut.

– Olen todella pahoillani Dovin puolesta. Se on aina paska juttu, kun kaadat toisen kuljettajan. Lisäksi tämä osuma oli varsin raju, Pedrosa pudotteli pää painuksissa.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa.
 

Uusin numero