Sami Salstolasta Supermoton Suomen mestari

Salstola oli ennen viimeistä osakilpailua yhden pisteen perässä Eero Madisonia. Toiset sijat Kaanaalla sinetöivät kuitenkin mestaruuden Salstolan nimiin jo toista kertaa peräkkäin.

– Mestari on aina mestari! Se saavutettiin, minkä takia on tehty töitä koko kesä! 2018 Suomen Mestaruus! Kaksi mestaruutta peräkkäin kaksitahtisella TM-pyörällä. Muistan, kun työnsin pyörän ensimmäistä kertaa varikolle. Ensimmäinen kommentti oli, että ”et tule ikinä olemaan palkintokorokkeella tuolla laitteella”. Sehän oli vähän kuin heittäisi kakstahtibensaa liekkeihin! Nyt kaksi mestaruutta pyörällä saavuttaneena jokainen voi päätellä kerkeääkö näissä kisoissa kakstahtipyörällä, hymyilee Salstola.

– Yleensä mestarit muistetaan, mutta itse nostan Tähkätien porukan korkeimmalle korokkeelle, sillä ilman heidän panosta en varmasti olisi uusinut mestaruutta. Lista on pitkä ketä pitäisi kiittää, mutta kiitos sedälleni joka on istunut repsikassa koko kauden ja tietenkin kotiväki ja yhteistyökumppanit, kaikilla on omat roolit ja kaikki ovat ansainneet osansa tästä mestaruudesta! 2019 on todella iso kysymysmerkki, mutta sen voin luvata, että bensa palaa myös ensikaudella.

Sami Salstola (vas.) ajoi jo toistamiseen Supermoton Suomen mestariksi. Keskellä Mark Hajnrych, Salstolan mekaanikko. Oikealla Moto3-sarjasta tuttu Patrik Pulkkinen, joka kävi kokeilemassa siipiään Supermoton SM-sarjassa. Kuva: Sami Salstolan Tiedotus

Tampereella kilpailtiin SM-arvon omaavassa S1-luokassa, Suomen Cupin Open-luokassa sekä kansallisessa S4-luokassa. Ensimmäisen S1-luokan voittoon ajoi Sami Uutela, ja kaimansa Salstola oli kilpailun toinen. SM-sarjaa ennen Kaanaan osakilpailua johtanut Eero Madison oli kolmas. Toisessa kilpailussa kärkikaksikko pysyi samana, mutta kolmas sija vaihtui Ari Åstedille Madisonin jäädessä viidenneksi.

S1-luokkaan osallistui myös MotoGP-sarjan Moto3-luokasta tuttu Patrik Pulkkinen. Pulkkinen oli ensimmäisen erän seitsemäs ja toisen erän kahdeksas. Open-luokan voittoon ajoi molemmissa erissä Tino Kapanen. Joonas Markkanen oli molempien erien toinen ja Tuomas Harhala kolmas.

 

Uusin numero