Sami Pennalla on tutut kikat tallella kahvilan mutkassa

Virtasalmella ajettiin lauantaina sekä sunnuntaina kaksi starttia. Penna voitti ensimmäisen startin  kovan kamppailun jälkeen ja viime kauden CBR500R Cup-voittaja Ylikantola ajoi toiseksi.

Kaksikko kävi tiukan taistelun voitosta. Kärkipaikka vaihtui lähes joka kierroksella ja kaverukset ajoivat rinta rinnan vielä kahvilan mutkaan.

Lopulta Penna veti kokemuksellaan ja kovalla rutiinillaan pitemmän korren kukistamalla Ylikantolan noin puolella sekunnilla. Arto Smedberg päätyi kolmanneksi.

Toinen startti jouduttiin ajamaan vesisateessa. Penna ja Ylikantola jatkoivat vastaavaa taistelua kuin ensimmäisessä startissa.

Shikaaniin tultiin taas rinnakkain ja nyt vuorostaan Ylikantola puristi voittoon ennen Pennaa. Smedberg oli jälleen kolmas. Perttu Juntusella oli eturenkaan pito-ongelmia ja hän joutui tyytymään neljänteen sijaan.

Sunnuntain kisapäivä oli Virtasalmella aurinkoinen, mutta tuulinen.

Heti startin jälkeen tuttu kaksikko Penna-Ylikantola otti ohjat käsiin. Taistelu jatkui taas tiukkana Pennan kuitatessa molemmista lähdöistä voitot ja ennen Ylikantolaa. Kyyti oli kohdallaan, sillä Pennan ja Ylikantolan keskinopeudet kipusivat yli 122 kilometriin tunnissa.

Jälkimmäisen kisapäivän ensimmäisessä startissa Juntunen oli kolmas ja Smedberg neljäs. Toisen startin kolmoseksi kiirehti Saku Räsänen ennen Smedbergiä.

Cup kaipaa
lisää kuljettajia

– Honda CBR500R-kilpailut olivat näyttäviä ja voittajaa sai jännittää maaliviivalle saakka. Ainoastaan osanottajia pitää saada enemmän. Nyt neljä ajajaa perui viimehetkellä osanottonsa eri syihin vedoten, mutta luulemme, että lauantain säätieto koko päivän rankkasateesta saattoi olla yksi syy perumiseen, talllipäällikkö Erkki Tapaninen toteaa tiedotteessa.

Tapaninen oli muuten tyytyväinen näkemäänsä. Pennan rooli myös kouluttajana on merkittävä.

– Ylikantola paransi viime vuoden Motoparkin kierrosaikaa noin 1,5 sekuntia. Koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin jatkunut Sami Pennan koulutus antoi Joonalle valtavasti itsevarmuutta ja uusia kikkoja ajamiseen. Samoin kaikki Honda-kuskit ajoivat viikonlopun aikana kolmessa päivässä reilusti yli 100 kierrosta.

– Toivotaan seuraavaan Honda CBR500R Cup-osakilpailuun paljon kuljettajia mukaan 5.-7. kesäkuuta Kemoraan. Honda järjestää myös 4. kesäkuuta Kemorassa ajoleirin, jos ennakkoon ilmoittautuu riittävästi osanottajia. Kouluttajana on Sami Penna, kertoo Tapaninen.

Pistetilanne neljän startin jälkeen:
1. Sami Penna 95
2. Joona Ylikantola 85
3. Arto Smedberg 58
4. Perttu Juntunen 42
5. Saku Räsänen 16

Uusin numero