Salmisen nilkassa murtuma

Enduromoottoripyöräilyn seitsenkertaisen maailmanmestarin Juha Salmisen, 33, oikean jalan nilkassa on todettu murtuma, mikä estää häntä osallistumasta tulevana viikonvaihteena Loveressa ajettavaan Italian MM-osakilpailuun.

Salminen loukkasi nilkkansa viime sunnuntaina kaaduttuaan uudella BMW-Husqvarna -pyörällään Espanjan mestaruussarjan kisassa Peroxassa.
– Nilkasta otettiin tiistaina röntgenkuvat, joissa ei ilmennyt vielä mitään. Keskiviikon magneettikuvaus vahvisti kuitenkin epäilykseni, eli nilkassa on pieni murtuma. Loppuviikon aikana selviää, vaatiiko se leikkauksen. Saattaa olla, että operaatio nopeuttaisi nilkan toipumista, toteaa Salminen.

Salminen on välttynyt menestyksekkäällä urallaan pahemmilta loukkaantumisilta.
– Jouduin jättämään vuonna 2007 yhden MM-osakilpailun väliin solisluuvamman takia. Tosin sillä kisalla ei ollut silloin enää mitään merkitystä sarjan kannalta.

Salminen ja hänen tiimikaverinsa Marko Tarkkala ovat paiskineet tänä vuonna lujasti töitä uuden enduro 2-luokan pyöränsä kanssa, jonka virallinen ensi-ilta nähdään Italian osakilpailussa.
– Alkuvuosi on ollut aikamoista meininkiä. Paljon on ajettu ja paljon on tehty töitä, joten kyllähän tämä loukkaantuminen tuli kieltämättä pahaan rakoon. Mutta ei voi mitään, tällaista tämä urheilu on, sanoo Salminen.

Salminen on Espanjassa ja Portugalissa ajettujen MM-osakilpailujen jälkeen 2-luokan pisteissä kolmantena.
Kovatasoisen luokan kärkipaikan jakavat Mika Ahola ja espanjalainen Ivan Cervantes, joilla on plakkarissaan 18 pistettä Salmista enemmän.
– Kilpailu on kovaa, joten kyllähän minä voin nyt heittää hyvästit mestaruushaaveille, myöntää Salminen.

Salminen näkee asiassa myös positiivisia puolia.
– Tämä pakollinen breikki vapauttaa minut loppukauden osalta pistepaineista, jolloin pystyn keskittymään tavallaan vapautuneemmin ja täysin uuden pyörän kehitystyöhön.

Italian jälkeen seuraava MM-osakilpailuviikonvaihde ajetaan 12.-13. kesäkuuta Puolan Kwidzynissä, jossa sarja saavuttaa puolivälinsä.

Kuva: Dario Agati

Uusin numero