Salminen suditteli neljänneksi Italian liukkaissa kiviränneissä

– Ylsin kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa toiseksi ja vastaavaan olisi ollut täälläkin taas täydet mahdollisuudet, mutta nyt ikävä kyllä pari virhettä kostautuivat armottomalla tavalla. Päivään mahtui paljon hyvää, mutta ei sittenkään riittävästi, muotoili Husqvarnalla kilpaileva Salminen.

Salminen jäi yleiskilpailun voittoon ajaneesta italialaisesta Alex Salvinista 57,40 sekuntia. Hallitsevan mestarin Salvinin ja Salmisen väliin tulolistalla kiilasivat sarjaa johtava ranskalainen Johnny Aubert ja isäntämaan Thomas Oldrati.

Oho-tilanteita

– En vain saanut tällä kertaa jostain syystä skarpinta virettä päälle aamulla. Pätkäajat heittelivät hyvästä huonoon ja matkaan mahtui liikaa niitä oho-tilanteita.

Ampezzossa on sataa tihuttanut viime päivinä ja ratkaisevat endurotestit olivat liukkaan niljakkaita.

– Pienetkin virheet olivat liikaa kivirännejä ylös ajettaessa. Vauhti putosi ja lopputaival meni mateluksi, jos jäit sudittelemaan liukkaille kiville. Vesikeli on ollut kieltämättä vähän myrkkyä pikkupyörälle, totesi Salminen.

Ampezzon kisassa olivat mukana myös Matti Seistola ja Eero Remes. Seistolan sijoitus oli 14:s ja Remeksen 20:s. Heidän eronsa kärkeen kirjattiin lukemin 2.28,05 ja 3.42,72.

Salmisen seuraavien kilpailujen painoarvo nousee entisestään, kun MM-sarja jatkuu toukokuun puolivälin tuntumassa Espanjassa ja Portugalissa. Salminen on E1-luokan pisteissä toisena Chilen ja Argentiinan MM-osakilpailujen jälkeen.

Italian sarjan seuraava osakilpailu sijoittuu 1. kesäkuuta Bobbioon.

– Bobbiossa on matkassa mukana myös ripaus nostalgiaa. Ajoin siellä urani ensimmäisiin lukeutuvan MM-osakilpailun vuonna 1996, kertoo kolmella vuosikymmenellä tähän mennessä 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttanut Salminen.
 

Uusin numero