Salminen suditteli kivirännissä

– Siellä sitä suditeltiin liukkaassa kivirännissä. Eihän siitä yhtään mitään tule, jos pyörä ei liiku eteenpäin. Se kyllä näkyy armotta kellossa, kun pyörää joutuu työntämään, kertoi Salminen harmissaan.

Crossitestillä mallikkaasti edenneen Salmisen suurimmat vaikeudet osuivat lauantain tapaan pitkälle endurotestille.

– Pätkä sujui ensimmäisellä kierroksella vielä ihan hyvin, kun järjestäjät olivat lapioineet uraan savea. Mutta sitten kun se kului ja kivet tulivat taas näkyviin, niin ajat painuivat poskettoman huonoiksi. No, tällaisia ongelmia on koettu ennenkin ja ei auta muuta kuin vain yrittää. Toivotaan nyt, että MM-sarjassa vastaavalta vältytään.

Italian sarjan viidennen osakilpailun voittoon ajoi lauantain tapaan italialainen Alex Salvini. E2-luokan MM-sarjaa johtava ja Italian mestaruutta puolustava Salvini kukisti Salmisen lukemin 2.15,82. Eero Remes oli yleiskilpailussa 11:s 43 sekuntia Salmisen takana.

Salvinin voitto oli vakuuttava, sillä hän peittosi maanmiehensä Thomas Oldratin 47,74 sekunnilla.

Italian sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 7. heinäkuuta San Giacomo di Roburentin maisemissa.

Sitä ennen Salmisen ohjelmaan sisältyvät kesäkuun toisella puoliskolla ajettavat Romanian ja Kreikan MM-osakilpailut, sekä X Games Münchenissä. Husqvarnalla kilpaileva Salminen on E1-luokan MM-pisteissä kolmantena.

– Aika kiivastempoinen ja mielenkiintoinen kesäkuu tästä on tulossa, mutta sitten helpottaa hetkeksi. Hyvä niin, sillä kyllä siihen mennessä motskarilla onkin tullut taas ajettua enemmän kuin lääkäri sallii, hymyili Salminen.
 

Uusin numero