Salminen sivalsi toiseksi Espanjassa

Salminen ajoi BMW-pyörällään enduro 2-luokassa toiseksi ja yleiskilpailussa neljänneksi, kun Espanjan mestaruussarjan toinen osakilpailuviikonvaihde käynnistyi Pontsin kylän maisemissa Lleidassa. Samassa luokassa kilpaileva tiimikaveri Marko Tarkkala oli yleiskilpailussa sijalla 17 noin puolitoista minuuttia Salmisen takana.

– Ajollisesti taas ihan hyvä päivä. Vedin koko ajan niin kovaa kuin suinkin pääsin, mutta aivan kärkeen ei vielä ollut asiaa, totesi Salminen.

Ivan Cervantes voitti KTM-pyörällään Espanjan sarjan avauksen viime sunnuntaina Valenciassa ja sama mies löytyi kärjestä myös Lleidan kisan ensimmäisenä ajopäivänä. Cervantes kukisti Salmisen 23 sekunnilla. Cervantesin ja Salmisen väliin yleiskilpailussa kiilasivat 3-luokassa ajavat Yamahan Cristobal Guerrero ja Husabergin Oriol Mena, josta Salminen jäi vain kaksi sekuntia.

– Varsinkin aamulla vauhti oli kohdallaan, mutta kun maastoon alkoi syntyä yöllisten sateiden jälkeen tosi paljon uraa, niin silloin Cervantes pystyi kasvattamaan tasaisesti eroa minuun. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tähän päivään. Sain taas alle seitsemän tärkeää ajotuntia, tähdensi Salminen.

Täksi kaudeksi 2-luokkaan siirtynyt Tarkkalakaan ei tuntenut oloaan kotoisaksi urassa ajettaessa.
– Juhan tavoin myös minulle aamu oli ihan ok, mutta sen jälkeen oli vaikeampaa.

Tarkkala ei ole vielä löytänyt kaivattua rytmiä ja tuntumaa ajoonsa, vaikka hänenkään lauantaihinsa ei mahtunut ainuttakaan kaatumista.
– Ei vain kulje vielä lähellekään niin kuin haluaisin. En oikein tiedä mistä se johtuu ja mitä tekisin. Välillä tuntuu, että keinot alkavat olla vähissä, ihmetteli Tarkkala.
Yhteensä yhdeksän ajopäivää kattava Espanjan mestaruussarja jatkuu sunnuntaina Lleidassa.

Uusin numero