Salminen poimi täydet

E1-luokkkaa 41 pisteellä johtava Salminen teki täysosumatyötä voittamalla Kreikan Kalampakassa molemmat kisapäivät. Koko kauden vähintään kärkikolmikossa liikkunutta Salmista on enää ajamalla vaikea tavoittaa kuuden viimeisen kisapäivän kuluessa.
– Ihan hyvä saldo, ei voi valittaa. Helpottaahan tämä kokonaistilannetta aikalailla, mutta siitä lähdetään jatkossakin, että ajatus pidetään tiukasti päivittäisessä suorituksessa, painotti Salminen.
Salmisen kauden seitsemäs ykkössija sinetöityi sunnuntain kolmannella endurotestillä, jolloin hän karisti välillä jo kärjessä käyneen Husqvarna-tiimikaverinsa Matti Seistolan 26 sekunnin päähän. Maalissa kärkikaksikon välillä oli eroa kolme sekuntia enemmän.
– Toinen endurotesti ei onnistunut minulta, mutta Seistolalta se meni nappiin. Kolmannella enskalla sitten osat vaihtuivat, kun Masa (Seistola) veti vielä lipat. Siihen se ratkesi. Kaksi viimeistä pätkää olivat lähinnä enää ajelemista.

Salminen iski aina
tarvittaessa kuin ruoska

Salminen ei ollut vielä lauantaina täysin tyytyväinen ajosuoritukseensa voitosta huolimatta. Varsinkin aamu kulki silloin tahmeasti.
– Tänään oli parempi fiilis päällä. Tunsin, että pystyin ajamaan aina hyvän ajan siihen rakoon, kun sitä erityisesti tarvittiin. Mutta olihan tämä tässä armottomassa helteessä todella raskas kisa pitkine pätkineen ja siirtymineen. Varsinkin lähes 11 minuutin mittainen endurotesti miltei jatkuvine käännöksineen ja korkeuseroineen merkitsi melkoista jumppaa.
Salmisella ei ollut silti moitteen sijaa kauden toistaiseksi fyysisesti vaativimmalle kisaviikonvaihteelle.
– Reitti oli tekninen, eikä siellä ajettu urku auki koko ajan, kuten useasti muualla.
Pyörä sai sekin varauksettomat kehut moninkertaiselta maailmanmestarilta.
– Se toimi kuin kello.

Komea kolmoisvoitto ja
kolmoisjohto sarjassa

Suomalaisten kolmoisvoiton täydensi podiumille palannut KTM-kuljettaja Eero Remes, joka jäi Seistolasta ainoastaan 0,14 sekuntia. Seistola ja Remes ovat myös sarjassa heti Salmista seuraavilla sijoilla tasapistein. Seistola on ajanut kaksi ja Remes yhden osakilpailuvoiton.
Suomalaistriolla on täydet mahdollisuudet putsata pienen luokan mitalipöytä, sillä sunnuntaina Remekselle 6,26 sekunnilla taipuneella ranskalaisella Honda-kuskilla Rodrig Thainilla on matkaa himmeimpiin mitaleihin 29 pistettä.
Enduro3-luokan MM-sarjaa tukevasti johtava Mika Ahola ajoi Hondallaan avauspäivän tapaan kolmanneksi. Ahola oli päivän toiseksi nopein suomalaiskuljettaja 15 sekuntia Salmisesta.
Husabergia kuskaava Marko Tarkkala oli isossa luokassa puolestaan seitsemäs. Junioreissa Husqvarnalla kisaavaan Roni Nikanderin kohtaloksi koitui keskeytys.
Seuraavat osakilpailut ajetaan kolmen viikon kuluttua Romanian maaperällä Buzaussa.
– MM-pisteistä ajetaan ensimmäisen kerran Romaniassa. Katsotaan nyt, mitä Romania tuo tullessaan, mutta ainakin varikkopuheiden mukaan siellä on luvassa nurtsipintaa, mitä ei Suomessa pahemmin pääse harjoittelemaan, tuumi Salminen.

Kalampaka, Kreikka.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 10/16 osakilpailu, luokka E1:
1) Juha Salminen Suomi, Husqvarna 1.08.35,37, 2) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 29,28 sekuntia jäljessä, 3) ) Eero Remes Suomi, KTM + 29,42, 4) Rodrig Thain Ranska, Honda + 35,68, 5) Nicolas Deparrois Ranska, Kawasaki + 1.54,06, 6) Lorenzo Santolino Espanja, KTM + 1.59,58.

MM-pistetilanne:
1) Salminen 239, 2) Seistola 198, 3) Remes 198, 4) Thain 169, 5) Santolino 145, 6) Deparrois 139.

Seuraavat osakilpailut:9.-10.7 Buzau, Romania.

Uusin numero