Salminen ja Tarkkala eivät aja MM-avausta uudella pyörällä

Enduro 2-luokassa kilpaileva kokenut suomalaiskaksikko on jo ehtinyt testata uutta pyörää, johon tekniikka tulee BMW:ltä ja runko Husqvarnalta, mutta saksalais-italialaisen yhteistyöprojektin taidonnäytteen varsinaisen ensi-illan osalta ei oteta riskiä.

– Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että ajamme kaksi ensimmäistä MM-osakilpailua Espanjassa ja Portugalissa viime kaudelta jalostetulla pyörällä. Uuden pyörän aika voisi olla kypsä Italiassa toukokuussa ajettavassa kauden kolmannessa MM-osakilpailussa. Haluamme välttää tällä aikataululla ne virheet, joita osui tiellemme vielä viime vuonna BMW-projektia käynnistellessä, kertoo lajin seitsenkertainen maailmanmestari Salminen.

BMW-Husqvarna Motorsport-tiimin väreihin sonnustautuvat Salminen ja Tarkkala ovat ottaneet tuntumaa uuteen pyörään Espanjassa ja Italiassa.
– Uusi pyörä alkaa olla ihan hyvällä mallilla, mutta aikataulu on kieltämättä tiukka MM-sarjan alkua ajatellen, muotoilee Salminen.
Salminen ja Tarkkala hakevat kisatuntumaa ennen MM-avausta Espanjan mestaruussarjan merkeissä. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan 21. maaliskuuta Valenciassa ja toinen heti seuraavana viikonvaihteena kaksipäiväisenä kisana Barcelonan suunnalla.

– Ajamme nuo Espanjan mestaruussarjan kisat viime kaudesta päivitetyillä pyörillä. Toivottavasti saamme uuden pyörän käyttöömme sitten viimeistään Italian MM:ään. Juha on ehtinyt ajaa sillä jo enemmän testaten muun muassa jousitusta ja minäkin sentään sen verran, että voin kertoa sen vaikuttavan varsin lupaavalta, toteaa Tarkkala.

MM-enduro kalenteri 2010
2-3.4. Ponts, Espanja
9-10.4. Figueira da Foz, Portugali
14-15.5. Acireale, Italia
11-12.6. Serres, Kreikka
18-19.6. Fethiye, Turkki
9-10.7. Buzau, Romania
3-4.9. Pas de Casa, Andorra
1-2.10. Mende, France

Uusin numero