Salminen härnäsi kahdeksan tuntia ranskalaiskuljettajia

Ranskassa vierailevana tähtenä kilpaileva, lajinsa kaikkien aikojen menestynein urheilija Salminen ajoi neljänneksi E2-luokassa Pierre Renetin, Jeremy Tarrouxin ja Julien Gauthierin takana.

– Ajollisesti ihan ok päivä, mutta ikävä kyllä yksi pieni takaisku pudotti minut voittotaistelusta. Eka pätkä kulki ihan mallikkaasti, mutta toisella pyörä sammui ja ykkössijasta kamppaileminen meni sitten siihen. Kovilla panoksilla kotikisaansa ajanut Renet pystyi peittomaan minut ehjästi kulkeneilla erikoiskokeilla sekunnin tai kahden marginaalilla.

Husqvarnalla kilpaileva Salminen oli vielä viimeiselle erikoiskokeelle asti kiinni kolmannessa sijassa.

– Päivän ainoa kaatuminen osui ikävä kyllä juuri siihen paikkaan. No, se oli oma moka, jollaiseen näin kovassa porukassa ei ole yksinkertaisesti varaa. Silloin ei ansaitsekaan korkeampaa sijoitusta.

– Olen tuota tapausta lukuun ottamatta kuitenkin hyvinkin tyytyväinen suoritukseeni. Ei muuta kuin sunnuntaina yrittämään uudelleen, Salminen viittasi jälkimmäisen kisapäivän suuntaan.

MM-pisteissä kolmantena olevalle Salmiselle Chabreloche merkitsee kovavauhtista testikilpailua.

– Nämä ovat hyviä paikkoja kokeilla  pikkujippoja pyörän osalta. Toiset asiat toimivat ja toiset taas eivät, Näinhän se menee.

Chabrelochen maasto tarjoilee kuljettajille ranskalaista enduromaastoa perinteisimmillään. Maastokokeet ajetaan nurmipinnalla.

– Yöllä oli satanut sen verran, että aamulla oli liukasta ja pätkillä uraa sekä pattia. Myöhemmin maasto ehti kuivua. Päivä oli todellakin työntäyteinen, sillä ajoaikaa kertyi seitsemän tuntia ja 59 minuuttia. Lisäksi siirtymät olivat haasteelliset. Siellä sitä mentiin kiviränniä ylös ja alas, kuvaili Salminen.
 

Uusin numero