Salminen ajoi pronssia Italiassa – Seistola mestariksi Englannissa

Salmisen mitali sai sinettinsä Cassano Magnagossa ajetussa saapasmaan sarjan päätöksessä, jossa hän ajoi Husqvarnallaan yleiskilpailussa sijalle 13. Kirkkaimmat mitalit korjasivat talteen viimeisessä osakilpailussakin parasta vauhtia pitänyt Alex Salvini ja Thomas Oldrati.

– Eihän tuo 13. sija suuremmin mieltä lämmitä, mutta sekin nyt näytti riittävän tällä kertaa, kuittasi voittajasta reilun minuutin jäänyt Salminen.

Salmisella, 36, oli takanaan pitkä kesätauko ja alla iso uutinen MM-uran päättymisestä.

– Keskittyminen tähän kisaan ei ollut välttämättä ihan kohdallaan, myönsi Husqvarnalla kilpaileva Salminen.

Salminen pisti toki kaiken peliin Cassano Magnagossa ja vauhti oli kelpo tasolla, mutta virheet kostautuivat tylyllä tavalla.

– Yritys oli kova, mutta ei vaan tullut siten kuten olisi pitänyt. Kaaduin kaksi kertaa turvalleni oikein huolella. Varsinkin siinä toisessa kaatumisessa aikaa hukkaantui paljon, kun jäin pyörän alle. Vei aikansa, ennen kuin pääsin taas jatkamaan matkaa.

– Ajoni ei ollut mitenkään huonoa noita kaatumisia lukuun ottamatta, mutta se kuuluisa puristus jäi tällä kertaa puuttumaan, luonnehti Salminen.

Kilpailun parhaasta suomalaisvauhdista vastasi Eero Remes, joka ajoi TM:llä neljänneksi 33 sekuntia Salvinista.

Salmisen kausi ja MM-ura huipentuu ensi viikonvaihteessa Ranskassa. Salminen lähtee St. Flouriin kovin panoksin, sillä hän kamppailee kauden päätöskilpailussa E1-luokan MM-hopeasta. Tiimikaveri Matti Seistola hiillostaa Salmista vain kahden pisteen päässä.

– Italiasta otetaan alkuviikosta suunta suoraan Ranskaan, pistetään keskittyminen kuntoon ja taistellaan tiukasti loppuun saakka tuosta MM-hopeasta, lupaa Salminen.

Seistola lähtee hänkin kovassa iskussa Ranskaan.

Seistola varmisti sunnuntaina Banburyn tuntumassa sijaitsevassa Chacombessa Britannian Enduro Sprint-sarjan mestaruuden.

– Sinetöin mestaruuden viimeisenä osakilpailuviikonvaihteena ajamalla lauantaina toiseksi ja sunnuntaina voittoon, iloitsi Seistola.

– Nyt lähdetään hyvällä fiiliksellä Ranskaan MM-mitalihajahtiin, jatkoi Seistola.

Uusin numero