Salminen ajoi onnistuneen MM-kenraalin Espanjassa

Salminen kiirehti BMW-pyörällään Espanjan mestaruussarjan merkeissä Lleidassa enduro 2-luokassa toiseksi ja yleiskisassa kolmanneksi. Salmisen tiimikaveri Marko Tarkkala joutui keskeyttämään kauden kolmannen osakilpailun pyörän tekniikan takkuiluun.

– Ei mitään suurempia ongelmia, mitä nyt yhdellä endurotestillä tuli vähän enemmän pataan, tilitti Salminen.

Espanjan sarjan kolmen ensimmäisen ajopäivän osalta kärjessä on kiitänyt sama mies, kokonaiskisaa ja tietenkin samalla myös 2-luokkaa johtava KTM:n Ivan Cervantes. Salminen on ollut puolestaan kaikissa kisoissa luokkakakkonen. Sunnuntaina Cervantesin ja Salmisen väliin ehti 3-luokassa Yamahalla kisaava Cristobal Guerrero. Salminen jäi voittajasta 40 sekuntia.

– Taas mentiin kaikki se, mikä päästiin. Vauhdillisesti tästä ei ole tällä hetkellä hirveästi parannettavaa. MM-sarja on kuitenkin pitkä ja yllättävä. Minulle jäi käteen paljon hyvää näistä Espanjan kisoista ennen MM-sarjan avausta, vahvisti Salminen.

Seitsenkertainen maailmanmestari Salminen käynnisti viime vuonna haastavan BMW-projektin, joka palkittiin nousujohteisesti kulkeneella kaudella MM-hopealla.
– Nyt tällä pyörällä uskaltaa jo ajaa niin kovaa kuin pääsee. Viime vuonna sen ajettavuuden kanssa oli vielä ongelmia ja homma oli joskus vähän vaarallistakin.

Tarkkalan pyörässä sähköongelmia

Tarkkalan MM-kenraali ei sujunut suunnitelmien mukaan BMW-pyörän teknisten ongelmien vuoksi.
– Pyörässä oli jotain sähköongelmaa. Se sammui muutaman kerran jo ensimmäisellä kierroksella, jolloin pääsin kuitenkin vielä jatkamaan matkaa. Toisen kierroksen viimeisellä pätkällä menetin kuitenkin aikaa jo minuuttitolkulla pyörän sammumisen vuoksi ja kisa jäi sitten siihen, kertoi Tarkkala.

Suurimmasta luokasta täksi kaudeksi kakkoseen siirtynyt Tarkkala ei ehtinyt kirkkaimman kärjen tuntumaan Espanjan sarjan kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa.
– Ajaminen on tuntunut sinänsä ihan hyvältä, mutta kello ei ole vielä kyydistä pitänyt. Jotain pitää nyt keksiä. Kaipa se siitä vielä lähtee, totesi Tarkkala.

MM-sarja käynnistyy Espanjan Valverde del Caminossa 10.-11. huhtikuuta. Espanjan mestaruussarja jatkuu puolestaan 25. huhtikuuta Pontevedrassa.
Tarkkala ja Salminen viettävät pääsiäisen ajan Suomessa ennen paluutaan Espanjaan.

– Nyt huilataan, sekä kerätään voimia ja ajatuksia MM-sarjaan. Näillä näkymin emme testaa pyörää enää ennen MM-avausta.

Lleidan kilpailussa oli mukana myös kolmas suomalainen MM-sarjan ja 2-luokan vakiokuljettaja, eli Husabergilla kilpaileva Valtteri Salonen. Hän ajoi sunnuntaina yleiskilpailussa seitsemänneksi ja luokassa kolmanneksi. Lauantaina vastaavat sijoitukset olivat kahdeksas ja neljäs.
– Ihan hyvä viikonvaihde ja pääsin toteamaan, että en ole ainakaan aivan pihalla vauhdin kanssa. Sunnuntain kisakin kulki yhdestä kaatumisesta huolimatta ok.

Uusin numero