Salminen ajaa tärkeän testikilpailun Italiassa

Moninkertaisella maailmanmestarilla ei ole Italian sarjan avauksessa lauantaina kuin sen paremmin sunnuntainakaan niskassaan mitään tulospaineita, mutta muilta osin Bellan kahden päivän pyöritykselle on pedattu sitäkin enemmän painoarvoa.

Huolellinen valmistautuminen on ollut Husqvarna-leirissä sen mukaista. Kaikki tekeminen tähtää seuraaviin MM-osakilpailuihin, jotka ajetaan toukokuun kahtena ensimmäisenä viikonvaihteena Espanjan Munitibarissa ja Portugalin Torres Vedrasissa.

– Saavuin Italiaan jo maanantaina kovan flunssan kourissa. Flunssasta ei ole onneksi enää kuin rippeet jäljellä, sillä se karisi kintereiltä heti tiistaina ajetuissa testeissä.  Pyörään on saatu uutta Chilen ja Argentiinan MM-osakilpailuiden jälkeen. Eteenpäin on taas menty selkeästi ja nyt työn tulos testataan tositoimissa lauantaina ja sunnuntaina.

Husqvarnan 310-kuutioisen pyörän kehitystyössä on edetty laaditun suunnitelman mukaan. E2-luokan pyörä on rungoltaan käytännössä samanlainen, jolla Salminen voitti viime vuonna uransa 13 henkilökohtaisen maailmanmestaruuden 1-luokassa.

– Etelä-Amerikan kiertue ajettiin tietoisesti niillä palikoilla, joita olin jo siihen mennessä ehtinyt testata. En lähde erittelemään sitä, mitä uutta pyörään on sen jälkeen saatu, mutta kyllähän kyse on lähinnä moottorista, muotoilee Salminen.

Italian kevät on
kylmä ja kurainen

Italian sarjan avaus oli määrä ajaa jo maaliskuun alussa Pieveboviglianassa. Saapasmaan sekoittanut lumikaaos hautasi kuitenkin ne suunnitelmat syvälle alleen.

Kelit ovat tosin vieläkin kaikkea muuta kuin keväisen tyypilliset.

– Lämpöä on vain tuollaiset 7-9 astetta ja taivas puolipilvinen. Onneksi edes sellainen, sillä tällä seudulla on satanut rankasti kaksi edellistä viikkoa. Ja sen kyllä huomaa. Kuraa piisaa joka puolella. Aurinko ehti kuitenkin pilkistää torstaina pilvien takaa ja jos perjantai pysyy samanlaisena, niin kyllähän tästä voi tulla vielä ihan hyväkin viikonloppu, ennustaa Salminen.

Salminen ei ole säälinyt jalkineitaan kuralta ja mudalta reittiin tutustuessaan. Kokenut kuljettaja on pitänyt keleistä huolimatta näkemästään varsinkin endurotestin osalta.

– Se on oikein sellainen vanhan kunnon ajan perinteikäs italialainen enskatesti. Se on pirun pitkä ja sillä painellaan metsässä tienpohjia pitkin ristiin ja rastiin sekä ylös ja alas, innostuu kolmella vuosikymmenellä mestaruuksia takonut Salminen kuvailemaan tulevaa työmaataan.

Salminen ajaa MM-sarjan lisäksi valikoidusti muita kilpailuja. Hänellä on tältä kaudelta plakkarissaan ennen Italiaa jo Espanjan sarjan avaus.

– Suunnitelma pitää siltäkin osin, eli en aja missään täyttä sarjaa. Siis MM-sarjaa lukuun ottamatta, korjaa hyväntuulinen Salminen hetkessä.

Tulosseuranta:
http://enduro.ficr.it/tab_schedule.asp?p_Anno=2012&p_Codice=202&p_Manifestazione=3&p_Gara=1

Uusin numero