Sade sotki Vesa Kallion kilpailun Räyskälässä

Vesa Kallio ajoi aika-ajoissa nopeimman, rataennätyksen alittavan kierrosajan ja lähti KTM-pyörällään kisaan paalupaikalta.

Sunnuntaina iltapäivällä raju sadekuuro koetteli Räyskälää ja radalle jo ehtineet Superbike-luokan kilpailijat komennettiin takaisin varikolle. Lopulta kisa päästiin aloittamaan tunnin aikataulustaan myöhässä sateen hieman laannuttua.

Valkeakoskelainen otti hyvän startin märällä radalla ja siirtyi kärkeen, mutta sateenjälkeinen auringonpaiste kuivatti rataa nopeasti ja aiheutti miehelle ongelmia.

Pian BMW-kuljettaja Eeki Kuparinen siirtyi kisan johtoon.

– Rengas suti ja luisti, enkä pystynyt lisäämään vauhtia niin paljon kuin olisi pitänyt, jotta olisin voinut vastata Kuparisen vauhtiin, Kallio harmitteli.

Lyhyen, vain 10 kierroksen mittaisen kisan voiton vei lopulta Kuparinen 1,7 sekunnin erolla ennen Kalliota. Kolmantena maaliviivan ylitti SM-sarjaa johtava BMW-kuljettaja Erkka Korpiaho.

– Teimme hieman väärät säätövalinnat, jotka kostautuivat lopussa. Kuvittelimme, että rata olisi märkä pidempään. Muutenkin BMW:t ovat olleet sateella vahvoja luiston- ja sutimisenestotekniikan ansiosta, KTM-kuljettaja totesi.

Kallion piste-ero SM-sarjan johtopaikalla olevaan Korpiahoon kaventui hieman ja se on nyt 14 pistettä. Teoreettiset mahdollisuudet Superbike-luokan Suomen mestaruuteen ovat siis edelleen olemassa.

Mestaruuspokaalin saaja ratkeaa ensi viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa, kun ohjelmassa on SM-kauden päätöskisa.

Uusin numero