Sade ja sumu sekoittivat Japanin GP:n aikatauluja – Moto3- ja Moto2-luokkien kisat lyhenevät

Moto3- ja Moto2-luokkien warm up-sessioita jouduttiin siirtämään ja puolittamaan vain 10 minuutin mittaisiksi.

Syy viivästykseen oli se, että lääkintähelikopterilla ei ollut mahdollisuutta nousta tarvittaessa ilmaan sankan sumun vuoksi. Vastaava tilanne on koettu aiemminkin Japanin GP:n yhteydessä.

Moto3-luokan kilpailu käynnistyy tunnin alustavaa aikataulua myöhässä, eli klo 6.05 Suomen aikaa. Kisan kierrosmäärä on tiputettu 13:een aikataulun kiinni kuromiseksi.

Moto2-luokka lähtee matkaan klo 7.00 ja kisan kierrosmäärä on kavennettu 15:een.

MotoGP-luokan kisa käynnistyy suunnitellusti klo 8.00. Kierrosmäärinkään ei kajota, eli kisa ajetaan 24 kierroksen mittaisena.

Mika Kallio päätyi Moto2-luokan warm up-sessiossa sijalle 19. Nopein haastavassa kelissä oli Alex Rins ajalla 2.03,645, josta QMMF-tiimin Kallio jäi 3,305 sekuntia.

Ajo Motorsportin paalupaikkamies ja maailmanmestari Johann Zarco oli kahdeksas 1,693 sekuntia hopeasta taistelevan Rinsin takana.