Saarenkoski fiilisteli vanhoja aikoja

Heinolalainen oli löytänyt alleen uransa alkuaikojen vuosilta peräisin olevan pyörän, jolla hän piti yllä sellaista kyytiä, etteivät nuoremmat ehtineet mukaan edes nykyajan pyörillä.

Päivän ensimmäisessä erässä Saarenkoski ajoi muutaman kierroksen kärjessä täysin ylivoimaista vauhtia, mutta sitten tuoreen harjoitustaustan puute alkoi näkymään. Väsynyt Saarenkoski joutui laskemaan ohitseen kantaan nousseen kaksikon Jukka Koljonen – Karl-Robert Reinike.

Erän voitto jäi kuitenkin järjestävään seuraan, kun myöskin konkariosastoon lukeutuva Koljonen onnistui ajamaan ykköseksi ennen vielä viime vuonna junioreissa kisannutta Reinikeä. Saarenkoski jaksoi maaliin kolmosena.

Toisessa erässä Saarenkoski säästeli paukkuja selvästi jo alkukierroksillakin, mutta meni vakuuttavasti kärjessä. Reinike ja Koljonen ohittelivat toisiaan vuorotellen, mutta sitten Koljonen kaatui ja poistui tikkauttamaan polveaan. Saarenkoski jaksoi tällä kertaa paremmin maaliin asti ja piti Reiniken takanaan ruutulipulle asti.

Kolmoseksi erässä ajoi Patrik Raittala, nousten samalla sarjakärkeen yhden pisteen turvin ennen rippileirin vuoksi kisan väliin jättänyttä Miro Sihvosta.

Elias Vanhalakka oli nopein MXJ:n avauserässä ennen Roope Väätäistä ja Sampsa Pohjaa. Luokan toisessa erässä Eetu Kuusisto otti nappistartin ja johti selvästi koko erän ajan.

Seuraavista sijoista käytiin puolestaan tiukkaakin tiukempaa kisaa. Väätäinen oli avauskierroksen jälkeen kakkosena, mutta Pohja tuli takaa ohi ja karkasi. Kun Vanhalakka ja Jan-Miikkael Lintula ottivat Väätäisen kiinni, alkoi noin puoli erää kestänyt huikea vääntö kolmikon kesken.

Loppukierroksilla Lintula jaksoi parhaiten ja vei kolmossijan ottaen Pohjankin lähes kiinni. Vanhalakka oli erän neljäs ennen Väätäistä.

Aikuisharrastajien MXB:ssä Toni Perälä vei päivän molempien erien voitot suvereeniin tyyliin ja vankisti samalla otettaan Liigapisteiden kärjessä.

Janne Leander pokkasi päivän yhteistuloksen kakkospaikan erien nelos- ja kakkossijoilla. Ensimmäisessä erässä toiseksi ehtinyt Kaapo Pöllänen jätettiin toisessa yhdeksänneksi, mies keräsi silti päivän kolmanneksi parhaan pistesaaliin.

Motocross-Liiga jatkuu juhannuksen jälkeen Pohjois-Suomen turneella. 29.-30. kesäkuuta kilpaillaan Rovaniemellä ja seuraavana viikonloppuna Torniossa.

Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/909319
Pistetaulukot linkistä "championship"

 

Uusin numero