Sää armahti kilpailijat, mutta ei ratamestaria

Pelätyt sateet kiersivät Mansikin radan ja näin kaikki juniorit pääsivät sujuvasti rataa ympäri. Järjestäjälle keli oli kuitenkin kastelun kannalta mahdollisimman hankala, kun aurinko ja tuuli kuivasivat rataa. Loppujen lopuksi päivä kuitenkin onnistui niin, että kotimatkalle lähti pääosin tyytyväisiä junnucrossareita vanhempineen.
 
Nuorimmat, eli 7-11- vuotiaat MX65-luokassa ajavat juniorit jouduttiin juuri ja juuri jakamaan kahteen kisaryhmään, kun ajajia oli paikalla 41. Ensimmäisessä ryhmässä juhlivat eestiläisvieraat, Kairo Katkosilt ja Meico Vettik jakoivat erävoitot ja kakkossijat. Paras suomalainen oli kummankin erän kolmanneksi ehtinyt Kimi Koskinen.
 
Toisessa ryhmässä Emil Weckman jatkoi kauttaan voittamattomana. Poika on voittanut kaikki kahdeksan ajamaansa Liigaerää tällä kaudella ja jatkaa näin suvereenissa sarjan pistejohdossa. Joni Mäkelä ajoi kummankin erän kakkoseksi ennen Kasper Kangasniemeä, joka samalla vankisti asemiaan sarjakakkosena.
 
Joonas Näppi oli 10-11- vuotiaiden MXC/C:ssä yhtä vakuuttava kuin Weckman ottamalla kummankin erän voiton. Näpin sarjan saldona on tällä hetkellä seitsemän voittoa ja yksi kakkostila, joten piste-etumatkaa Näpilläkin on vähintään riittävästi. Aleksi Kurvisen erien kolmos- ja kakkossijat toivat hänelle hitusen lisää piste-eroa sarjan hopeakamppailussa, kun Antti Nyqvist oli puolestaan toinen ja neljäs.
 
Sinisalo-Liigan vanhimmat juniorit, eli 12-15- vuotiaat MXC/B-luokkalaiset kilpailivat jälleen tutusti kahdessa kisaryhmässä. Jesse Korhonen pokkasi päivän totaalin ykkössijan ensimmäisessä ryhmässä ajettuaan ensimmäisen erän voittoon ja noustuaan toisessa kolmanneksi. Toisen erän voiton vei Matias Murto. Päivän kolmanneksi parhaat sarjapisteet summasi Samuli Jokiniemi kakkos- ja nelossijoilla.
 
Leevi Takatalo todisti osaavansa kovan alustan niksit voittamalla toisen kisaryhmän molemmat erät helpon näköisillä suorituksilla. Sarjan kärjessä jatkava Peetu Aalto ajoi kummassakin erässä kolmanneksi, Patrik Aho jatkaa edelleen vain viiden pisteen päässä Aallosta oltuaan erien toinen ja neljäs. Murto on sarjan kolmantena kuuden pisteen päässä Ahosta.
 
Kisa Karkkilan Mansikissa jatkuu sunnuntaina Sinisalo-Liigan MX125-, MXJ- ja MXB-luokilla.
 
Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=810726
(pistetaulukot linkistä "championship"

Uusin numero