Ruotsin ykkösstunttikuski vaihtaa KTM:lle

Ruotsin ykkösnyrkki stunttipiireissä on suomalaissukuinen Matti Tepsa. Mies lienee tuttu myös useimmille Biken lukijoille, sillä Tepsa on ollut usein mukana Biken skandinaavisessa testiporukassa.

Tepsa on solminut pitkäaikaisen sopimuksen KTM Skandinavian kanssa ja jatkossa hänen työkalujaan ovat KTM RC8R, 690 SMC ja 450 SMR.

”Matti seisoo samojen asioiden takana kuin KTM – asennetta! Sitäpaitsi Matti on todella symppiskaveri, aina hyväntuulinen ja on todella hienoa, että jälleen yksi erittäin taitava kuski on liittynyt joukkoomme, kertoo KTM Skandinavian pomo Anders Sarbäcken.

KTM:n mukaan maailmalta ei löydy toista stunttikuskia, joka ajaisi KTM RC8R:n kaltaisella V-twinillä. R-versiossahan on 1195 kuutioita ja 170 heppaa. Samalla pyörällä ajaa kilpaa myös suomalainen Pauli Pekkanen, tosin kahdella pyörällä ja Englannin mantereella sekä kotimaisessa SM RR-sarjassa Vesa Kallio ja Kimmo Kesti.

Matin työkaluna on aikaisemmin ollut 600-kuutioinen rivinelonen, ja hän toteaakin, että on melkoinen haaste hypätä superbiken puikkoihin.

”Uskon, että yhteistyö KTM:n kanssa tulee olemaan tosi kivaa. RC8R on todella kevyen ja ketterän oloinen, vaikka siinä onkin valtavasti tehoa. Nastaa päästä kokeilemaan jotain ihan uutta, ja olla stunttimaailman uranuurtaja tällaisen pyörän kanssa.

Stunttailun lisäksi Matti aikoo kisata supermotossa Ruotsin mestaruussarjassa KTM 450 SMR:llä.

Matti Tepsan osaamista hyödynnettiin edellisen kerran suuressa 600-kuutioisten nakupyörien testissä. Testi julkaistaan kesäkuun Bike-lehdessä.

Uusin numero