Ruotsin rr-mestaruus Suomeen

Ensimmäinen lähtö ajettiin tuulisessa ja muutaman sadepisaran kastelemalla nopealla radalla kuitenkin kuivan kelin kilpailuna. Nässi ajoi 0,7 sekunnin voittoon ennen pisteissä toisena ollutta Martin Svenssonia.

Johto oli jo kilpailun puolessa välissä yhdeksän sekuntia, mutta radan takaosaan satoi vähän vettä ja Nässi joutui hiljentämään vauhtia. Svensson ajoi suuremmalla riskillä ja sai kurottua eron melkein kiinni. Suomalainen seurasi tilannetta ja ajoi riittävää vauhtia varmistaakseen ykköspaikan.

Heti sunnuntai aamuna oli selvää että koko päivä ajetaan sateessa. Aamun aika-ajossa Nässi oli nopein, toinen oli Alex Persson 1,3 sekuntia takana ja kolmas Daniel Hermansson.

Koko kilpailun ajan satoi vettä ja radalle kertyi isoja vesilammikoita ja puroja. Persson lähti parhaiten liikkeelle, mutta Nässi meni ohi jo ensimmäisessä jarrussa.

Kaksikko irtaantui muusta ryhmästä jo muutaman sekunnin eroon, kun sade yltyi ja Nässi ajoi pääsuoran jarrutuksen pahasti pitkäksi.

Nässi pysyi kuitenkin vaivoin pystyssä, mutta tipahti neljänneksi kymmenen sekunnin päähän kärjestä.

Alkoi hurja takaa ajo ja kun 22 kierroksen kilpailusta oli ajettu 14 Nässi oli noussut neljän sekunnin päähän Perssonista.

Sade yltyi kaatosateeksi ja näkyvyys heikentyi todella paljon. Osa avustajista oli sitä mieltä että kilpailu pitää keskeyttää. Pian sade vähän hellitti ja kilpailua jatkettiin normaalisti, eivätkä järjestäjät halunneet ratkaista kilpailua.

Myös kokeneet kuljettajat pysyivät pystyssä vaihtelevissa olosuhteissa, vaikka vaikeuksiakin oli runsaasti kaikilla.

Kolme kierrosta ennen maalia Nässi sai Perssonin kiinni, meni saman tien ohi ja yritti karkuun.

Persson liimaantui Nässin kantaan eikä antanut periksi. Viimeisellä kierroksella takaosan loivassa vasurissa Nässin Hondan takarengas hieman lipsahti ja Persson onnistui ohituksessa.

Ruotsalainen pääsi täydellä vauhdilla takasuoran ylämäkeen ja sai sen verran eroa että Nässi ei päässyt enää ohitusta yrittämään. Maalissa eroa oli 0,2 sekuntia. Kolmas oli Daniel Hermansson jo selvästi kärkikaksikon perässä.

Olosuhteet olivat niin huonot, että Moto3-lähdön jälkeen kilpailut keskeytettiin ja mm. Superbike-lähtö jäi ajamatta.

– Täytyy olla todella tyytyväinen maaliin pääsystä ja kakkossijasta. Rata oli erittäin liukas ja arvaamaton, kun pito vaihteli koko ajan sademäärän mukaan. Mestaruus varmistui ja se oli tärkeintä tänään, totesi Nässin kilpailun jälkeen.
 

Uusin numero