Ruotsalainen Lundh nostaa kuskien määrän 18:aan Superbiken MM-sarjassa

Laihalta näyttänyt kuskilista kasvoi kahdella, kun Pedercini Kawasaki vahvisti ruotsalaisen Alexander Lundhin, 26, ja italialaisen Federico Sandin, 23, kilpailevan alkavalla kaudella riveissään.

Lundhin ympärillä viriteltiin viime kaudella varovasti eräänlaista Finnkampen-meininkiä, kun hän lähti Mika Kallion ohella toisena pohjoismaalaisena kuljettajana Moto2-luokkaan.

MZ-pyörällä kurvailleen Lundhin visiitti jäi kuitenkin lyhyeksi ja laihaksi MotoGP-sarjassa. Hän ehti ajaa seitsemän osakilpailua ennen loukkaantumistaan Assenin radalla Hollannissa.

Lundh palasi viime kaudella myöhemmin radoille ajamalla ensimmäisenä ruotsalaisena 13 vuoteen Superbiken MM-sarjassa neljä osakilpailua Kawasakin satelliittitiimin pyörällä. Pisteitä plakkariin kertyi kahdeksan kappaletta.

Lundh on luonnollisesti innoissaan uudesta sopimuksesta.

– Olen erittäin iloinen saadessani jatkaa Suprebike-luokassa ja Pedercrini-tiimissä. Ensimmäiset ja kiehtovat kokemukset tästä luokasta ovat unohtumattomia , palaa Lundh viime kauteen.

– Odotan jo malttamattomana päästä ajamaan Kawasakin ZX10R-pyörää tammikuun lopulla Jerezin testeissä. Lähden päättäväisenä tekemään hyvää tulosta ensi kaudella, linjaa Lundh tavoitteitaan sen yksityiskohtaisemmin paljastamatta.

Pedercini Kawasaki on vahvistanut kolmen kuljettajan kokoonpanon myös FIM Superstock 1000 Cup’iin. Kyseisest kuljettajat ovat italialaiset Lorenzo Savadori ja Federico Dittadi, sekä argentiinalainen Leandro Mercado.

* Kuvassa Superbike-luokan MM-sarjan ruotsalaiskuljettaja Alexander Lundh. Kuvat: www.worldsbk.com
 

Uusin numero