Rukka panostaa hellekeliin

Rukka on kehittänyt erityisesti kuumalle kelille sopivia ajovarusteita, jossa yhdistyy turvallisuus ja käyttömukavuus.

– Parin kesän ajan meitä on hellitty todella kuumilla keleillä. Silloin tavalliset ajovarusteet tuntuvat helposti tukalilta, kertoo Rukan Jani Heikkilä.  
 
Jotta myös kuumalla kelillä voisi nauttia turvallisesta moottoripyöräilystä, on rukka kehittänyt Airider ja Airman takit. Ohut AFT Cordura päästää ilman virtaamaan vapaasti takin läpi, mikä tuo viilennystä kuumuuteen.
 
Airman on leikkaukseltaan hieman pidempi, ja sisältää reilusti taskuja. Koska pintamateriaali ei ole vedenpitävää, on ulkotaskussa erillinen vedenpitävä pussi, esimerkiksi matkapuhelimelle. Merkittävin ero on Gore-Tex-kalvollinen sisävuori, jonka ansiosta takkia voi käyttää myös sateella. Myös vuorin sisällä on kaksi taskua.
 
Airider puolestaan on yksinomaan hyvän kelin takki. Leikkaus on hieman lyhyempi ja takki on yksinkertaisempi. Airider-takin pariksi on saatavilla myös samaa sarjaa olevat housut.
 
Molemmille takeille yhteistä ovat mukavat D3O-suojat olka- ja kyynärsuojat, paikka selkäsuojalle sekä yhdistettävyys vetoketjulla housuihin.

– Airider ja Airman ovat aidosti erinomaiset kuumassa kelissä. Niiden hengittävyys on huippuluokkaa ja viileänä pysyy todella kuumassakin kelissä. Sitä, kuinka mukavia turvalliset ajovarusteet voivat kuumassa kelissä olla, on vaikea uskoa, ennen kuin sen kokee itse, Heikkilä vakuuttaa.

Kalvottoman Airider varustuksen pariksi Heikkilä suosittelee AquaAir Gore-Tex –sadehaalaria, jonka kolmikerroslaminoitu kalvo pitää kuljettajan kuivana, olematta kuitenkaan hiostava. Haalarin liukas sisämateriaali helpottaa pukemista.
 
– Ja haalari on helppo pakata varsin pieneen tilaan, joten se mahtuu helposti esimerkiksi tankkilaukkuun. Oma suositukseni esimerkiksi pitkälle kesäiselle touring-reissulle Etelä-Eurooppaan on juuri Airider-puku ja AquaAir-sadehaalari, muuta ei tarvitakaan, Heikkilä toteaa.

Uusin numero