”Rufea Team” aikoo putsata MotoGP-sarjan MM-kultapöydän

MotoGP-luokan maestro Marc Marquez otti omansa – jo toisen kerran peräkkäin – kaksi viikkoa sitten Hondan kotiradalla Japanin Motegissa.

”Baby” Marquezille ja Mika Kallion tiimikaverille Rabatille tarjoutuu puolestaan vastaava tilaisuus sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa.

Nuorempi Marquez on tiukasti kiinni Moto3- ja Rabat Moto2-luokan maailmanmestaruudessa. Molemmille MM-kulta olisi uran ensimmäinen.

”Rufea Team” on saanut pilke silmäkulmassa nimensä Marquezin veljesten ja Rabatin yhteisestä harjoittelupaikasta Lleidan tuntumassa. Kyseessä on Rufean ovaalin muotoinen, niin sanottu dirt track-rata.

Kaikki kolme veijaria tunnetaan tinkimättöminä harjoittelijoina. Rabat jopa himoharjoittelijana. Rabatin toinen koti sijaitsee Almerian radalla, jossa tämä vanhemman Marquezin mukaan käytännössä asuu.

– Tito (Rabat) on aivan uskomaton harjoittelija! Se näkyy myös GP-viikonvaihteina, jolloin hän voi ajaa treeneissä 25 kierroksen vetoja. Olen aina varoittanut Titoa siitä, että hän on tuollaisen jälkeen väsynyt kisapäivänä sunnuntaina. Mutta se on hänen tyylinsä ja sen hän tekee hyvin, Marquez kuvailee Rabatin urakointia.

Uusin numero