RR-legenda ”Tepi” Länsivuori palaa kilparadoille classic-luokassa

Viime vuonna julkaistun, Simo Kohosen kirjoittaman elämäkerran ”Teuvo Länsivuori – Kilparatojen Hopeatähti” myötä Länsivuori alkoi saada yhteydenottoja kilpailun järjestäjiltä ja nyt hän on tehnyt päätöksen laittaa kisakypärän vielä kerran päähänsä.

– Kyselivät minua niin kovasti, että pakkohan sitä oli suostua. En ole nyt muutamaan vuoteen kilpaillut, mutta eiköhän se pyörä vielä pystyssä pysy, kahdeksan kertaa MM-osakilpailun nimiinsä vienyt Länsivuori naurahtaa.

Länsivuori saavutti urallaan kolme MM-hopeaa, 250- ja 350-kuutioisissa vuonna 1973 ja 500-kuutioisissa vuonna 1976 sekä viisisataakuutioisten MM-pronssin vuonna 1974.

Iisalmelaisen taakse on saatu jo iso joukko paikallisia tukijoita kuten Olvi, Normet, Ponsse ja Suomen Ateljeelahja. Myös Suomessa päästään todistamaan miehen otteita ensi elokuussa järjestettävän Muistojen Imatranajon yhteydessä.

Kilpailemisen lisäksi Länsivuori toimii myös MBH Honda Racing Team:n ylläpitämän "Teuvo Länsivuori Academy by MBH" -moottoripyöräkoulun rehtorina ja taustatukena. MBH Racing:n taustalla ovat kansainvälinen holding yhtiö ja Brandt Honda.

Tiimin ideana on tukea ja helpottaa suomalaisten RR-kuljettajien tietä kilparadoilla niin kaluston kuin valmennuksenkin suhteen. Länsivuori toimii neuvonantajana ja kouluttajana tiimissä. Lisäksi hän pitää seuroille ja yrityksille ajovalmennuspäiviä.

MBH Honda Racing Team:n johtaja Erkki Tapaninen ja Länsivuori ovat sopineet pitkästä yhteistyöstä. Opetus- ja kulttuuriministeriön Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon vuonna 2010 saavuttanut iisalmelainen tulee siis olemaan aktiivisesti mukana RR-radoilla eri tehtävissä kauden 2014 aikana.

– Tämä minun elämä on sellaista seikkailua, että se jatkuu vielä huomenna, Länsivuori kiteyttää tulevaisuuden suunnitelmansa.

Länsivuori on tavattavissa MP Messuilla Helsingin Messukeskuksessa 31.1.-2.2. Hondan osastolla esittelemässä MBH Honda RacingTeam:n uutta Honda CBR500R -kisapyörää ja kertomassa Suomessa ajettavasta Honda CBR Cup -sarjasta.
 

Uusin numero