RR-legenda Mick Doohan Hondan ensi kauden tilanteesta: “Jorge Lorenzolla ei ole tekosyitä, jos hän häviää Marc Marquezille”

Ducatilta yllättäen Marquezin tallikaveriksi siirtynyt Lorenzo sai hyvän alun Honda-uralleen kauden jälkeisissä testeissä Valenciassa ja Jerezissä. Jerezissä hän oli vain 0,039 sekuntia Marquezia hitaampi.

Viisinkertainen 500-kuutioisten maailmanmestari Mick Doohan kertoo MotoGP.comille, ettei Lorenzolla ole ensi kaudella piilopaikkaa, jos hän ei pysty päihittämään tallikaveriaan.

”Honda tulee olemaan paljon mukautuvampi Lorenzon toiveille, mitä Ducati koskaan oli. Silti Lorenzo tulee olemaan hankalassa tilanteessa. Hänellä on valtavasti paineita, mutta toisaalta se voi olla vain hyvä asia; ainoa mitä hän voi tehdä on lyödä Marc samalla kalustolla”, Doohan arvelee.

Doohan kaivaa esimerkin historiasta.

“Tilanne on aika samanlainen kuin silloin, kun Eddie Lawson meni Hondalle ja sanoi, ettei Wayne Gardner pystyisi samalla kalustolla ajamaan yhtä kovaa kuin hän. No, Gardner tuli sitten Hondalle ja voitti maailmanmestaruuden 1987.”

“Uskon, että juuri tästä syystä Jorge halusi ottaa tämän haasteen vastaan. Hän haluaa tietää, pystyykö voittamaan Marquezin tismalleen samalla kalustolla. Jos ei pysty, hänellä ei ole tekosyitä. Nähtäväksi jää, kuinka hän sopeutuu Hondan työtapoihin. Marc on ollut siellä jo pitkään ja tietää täsmällisesti, kuinka Hondalla toimitaan. Jorge on kuitenkin niin kokenut, että uskon hänen sopeutuvan hyvin nopeasti. Emme tule kuulemaan hänen suutaan enää mitään jossittelua”, Doohan uskoo.

Doohan uskoo myös, että Lorenzon ilmaantuminen samaan pilttuuseen saattaa motivoida Marquezia vieläkin parempiin suorituksiin.

”On ihan varma, että Lorenzon tulo motivoi Marcia suuresti. Omalla urallani en koskaan murehtinut, kuka oli tiimikaverinani. Uskon, että Marc ajattelee samalla tavalla.”

“Hondan tilanne on nyt herkullinen. He voivat luottaa nyt kahteen kuljettajaan, jotka ovat molemmat mentaalisesti supervahvoja. Heillä on kuitenkin hyvin erilainen ajotyyli, mikä pakottaa Hondaa tekemään entistä paremman pyörän. Jorge tulee auttamaan Hondaa kehittämään pyörästä vielä entistäkin kilpailukykyisemmän ”, Doohan uskoo.
 

Uusin numero