Rouhiaisen toivelistalta löytyy myös ripaus onnea Hyvinkäällä

– Parempi onni on ensijaisesti toiveena. Odotukset on korkealla, sillä olen viihtynyt aina Hyvinkäällä. Toivottavasti tänä vuonna rata on hyvä.

Perinteisellä motocrossilla ja supercrossilla on jonkin verran eroa. Heinolalainen Yamaha-pilotti viihtyy radalla aina. Hän puntaroi mielessään, kumpi lajimuoto on omalle kohdalle mielekkäämpi.

– Supercrossi on siinä mielessä mukavaa, että startteja päivän aikana on tiheään tahtiin, koska erät ovat lyhyitä. Silti perinteinen motocrossi on mukavampaa, Rouhiainen tuumii.

Italiassa epäonnea

Rouhiaisen motocrosskausi on alkanut takerellen. Harjoitusleirillä Belgiassa tapahtunut kaatuminen johti pitkään kilpailutaukoon. Parantumisen jälkeen hän on kohdannut rutkasti muuta epäonnea.

Viime viikonloppuna MX3-luokan MM-osakilpailu Italiassa meni pilalle toisen kuljettajan ajettua päälle ja ajolasien hajoamisen takia.

– Ensimmäisessä erässä minun päälle ajettiin, jolloin etujarruletku hajosi. Toisessa erässä kivi lensi ajolaseihin, jotka rikkontuivat.

Italiasta Rouhiainen kiirehti Suomeen takaisin. Alle oli saatava lisää harjoituksia.

– Keskiviikkona kun oltiin saavuttu kotiin oli heti päästävä ajamaan. Torstaina kävin vielä Orimattilassa hakemassa lisää tuntumaa.

Kotimaan SM-avauksesta Vantaalta Rouhiainen onnistui nappaamaan eräsijoitukset seitsemän ja yhdeksän. Harjoitusleirillä loukkaantunut ranne oli estänyt harjoittelun joten siihen nähden tulos oli hyvä.
 

Uusin numero