Rouhiainen palasi radoille

Rouhiainen onnistui MX1-luokassa lunastamaan aika-ajoista suoran jatkopaikan SM-eriin. Ajamattomuus näkyi Rikun otteissa ensimmäisen erän loppua kohden, mutta ajosuoritus oli ehjä.

– Yllättävän hyvä erä siihen nähden, kuinka vähän olin päässyt treenaamaan ennen kilpailua, Rouhiainen pohti.

Starttipuomille oli asettunut 40 crossaria, joten ensimmäiseen mutkaan riitti tungosta. Rouhiainen onnistui kilpailun edetessä nousemaan parhammillaan viidennelle sijalle

– Nopeus oli tässä vaiheessa hyvä kun tiesin, etten voi täysillä ajaa. Mutkiin ei voinut hyökätä, vaan oli hieman varottava, Rouhiainen luonnehti.

Maalissa Rouhiainen oli seitsemäs Toni Erikssonin ajaessa voittoon kotiradallaan. Kärjen takana 30 minuutin mittainen erä oli tasainen. Heinolalainen jäi ainoastaan 17 sekuntia kolmannesta sijasta.

Kaikki paukut käytössä

SM-avauskilpailun toinen erä sujui Rouhiaiselta nousujohteisesti. Lähtö ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Ensimmäisellä kierroksella tuli kova kivenisku suoraan kaulaan ja sitä ihmetellessä meni erän alku, Yamaha-pilotti kertoi.

Joukon keskivaiheilta 16. sijalta alkoi raivoisa takaa-ajo. Erän edetessä Riku onnistui napsimaan sijoituksia tasaiseen tahtiin. Maalissa Rouhiaisen sijoitus oli yhdeksäs, Eriksson voitti myös toisen erän.

– Ranne rupesi vaivaamaan loppua kohden. Erän jälkeen oli paukut aikalailla loppu.

Ajotunteja tarvitaan

Kokonaisuudessaan avausviikonloppu sujui mallikkaasti. Ajovirheitä ei tullut ja molemmissa erissä Riku onnistui napsimaan arvokkaita päänahkoja.

– Kilpakumppaneiden ohituksia pääsin tekemään urakalla.

Kahden puhtaan erän jälkeen on hyvä jatkaa kautta. Tulokset paranevat varmasti, kun alle saadaan lisää ajotunteja. SM-pisteissä Eriksson pitää johtopaikkaa Rouhiaisen ollessa kahdeksannella sijalla.

– Nyt vain ajetaan mahdollisimman paljon, Rouhiainen suunnitteli.

Heinolalaisen kilpailukausi jatkuu kahden viikon päästä, jolloin ohjelmassa on MX3-luokan MM-osakilpailu Bulgariassa.

Uusin numero