Rouhiainen hakee finaalipaikkaa Supercrossin SM-avauksessa

Pitkään MX-areenoita kiertänyttä Rouhiaista normaalia lyhyempi kilpailutauko ei haittaa, sillä kova kilvanajo on parasta valmistautumista tulevaa kautta silmällä pitäen.

– Kaikki kilpailukauteen liittyvät valmistelut on joutunut tällä kertaa lyhyemällä aikajänteellä. Talvisin täällä on kehnot olosuhteet hakea ajokuntoa, joten se oli tehtävä Espanjassa. Kuntopuoli on ihan hyvällä mallilla jo tässä vaiheessa.

– Supercrossin lyhyet erät ajetaan kovemmilla sykkeillä. Jos rata on kova jolloin spooria ei muodostu, ajo ei ole fyysisesti niin rankkaa. Pehmeämmällä alustalla sen sijaan pito on kovempi, pyörää pitää runtata ja keskittyä se pitämään spoorissa, jolloin se vaatii enemmän voimia.

Heinolalaisen pääpaino ei kaudella 2013 ole supercrossin puolella, mutta kaikki startit edesauttavat varsinaiseen kilpailukauteen keskittymistä.

– Mukavampi kun saa startteja alle. Loppupelissä supercross ei palvele pyörän säätöjen hakua tavanomaista MX:ää silmällä pitäen, vaan enemmän ajollista kehittymistä.

Kaudella 2012 MX1-luokan SM-pronssia voittanut Rouhiainen on asettanut maltilliset tavoitteet Helsingin hallisuperiin perjantaille ja lauantaille.

– Finaalipaikka on hakusessa, mutta vaikea tietää kauden alussa muiden kyytiä. Tarkoitus on selvitä ilman loukkaantumisia. Kilpailun jälkeen hengähdetään ja ruvetaan valmistautuvaan tulevaan, harjoitusleirille on tarkoitus lähteä helmi-maaliskuussa.

* Kuva: Riku Rouhiaisen tiedotus

Uusin numero