Rossin rakastamalla Simoncellin radalla on luvassa kovempaa kyytiä kuin koskaan

Aiemmin pomppuinen Misanon rata sai uuden päällysteen viime talvena ja sitä modifioitiin samalla myös muilta osin.

Mika Kallio pääsi ottamaan tuntumaa uuteen pintaan MotoGP-sarjan kesätauolla ajettujen Michelinin rengastestien merkeissä ja piti kokemastaan 4226 metrin mittaisella baanalla.

Muutostöistä vastanneen Dromo Circuit Design’in omistaja Jarno Zaffelli on vakuuttunut siitä, että GP-sarjan kaikkien luokkien rataennätykset ovat valmiina rikottaviksi Riminin upeissa maisemissa, kunhan olosuhteet ovat kohdallaan myös sään osalta.

– Voimme odottaa kierrosajoissa 0,7-2,5 prosentin kohennusta luokasta riippuen. Katsotaan nyt, meneekö MotoGP-luokassa 1.32:n raja rikki, Zaffelli ennakoi Chrash.netin haastattelussa.

Nykyinen ennätys on Marc Marquezin hallussa. Hän pysäytti Misanossa kellot lukemiin 1.32,915 saavuttaessaan paalupaikan vuoden 2013 San Marinon GP:ssä.

Misanossa huomion ehdottomana keskipisteenä häärää kuitenkin Yamahan Valentino Rossi, joka johtaa MM-sarjaa. Misano on kirjaimellisesti ”Tohtorin” kotirata.

– Tämä on minulle aivan erityinen GP. Ensinnäkin siksi, että rata sijaitsee ainoastaan kymmenen kilometrin päässä kotoani Tavulliasta. Ja toiseksi: Misano on minun ratani, rakastan sitä!, hekuttaa Rossi.

Hondan videoennakko San Marinon GP:hen:

Uusin numero