Rossin olkapäässä kovat kivut

Asia vahvistui keskiviikkona Misanon aurinkoisella, mutta viileällä radalla, jossa Rossi palasi pyörän puikkoihin 75 päivää olkapääleikkauksen jälkeen.

Rossi kiersi radan 25 kertaa Ducatin 1198 superbike-pyörällä. Viime kaudella Rossi teki saman vedon Yamahan vastaavalla kalustolla, jolloin hän kokeili rajusti siipeensä saaneen säärensä kuntoa.
– Misanon testi vahvisti sen, mitä osasin odottaakin. Olkapää on edelleen varsin kivulias erityisesti jarrutuksissa, Rossi kertoi Ducatin tiedotteessa.
Rossin oikea olkapää ei ole kuntoutunut siinä aikataulussa, mitä toiveikkaasti vielä vuodenvaihteen tienoilla odotettiin. Rossi uskoo, että hän on olkapäänsä osalta täydessä kunnossa vasta joskus huhtikuun loppupuolella.
– Olkapään liikerata on riittävän vakaa, mutta se on tosiaankin erittäin kivulias ja voimaton. Ei auta kuin toivoa, että edistystä tapahtuu vielä näiden lähipäivien aikana ennen Malesian tärkeitä testejä. Teen Malesiassa töitä löytääkseni oikean ajoasennon ja pyrin ottamaan testeistä kaiken mahdollisen hyödyn irti, vaikka en olekaan täydessä kunnossa.

Rossin mielialat olivat kuitenkin kaikesta huolimatta korkealla jo Misanossa, jossa hän ihastui Ducati 1198:aan.
– Se peilaa omalta osaltaan Ducatin historiaa: nopea ja kaunis pyörä. Pidin todellakin siitä!

Moto2- ja 125-kuutioisten luokan ensimmäiset testit odottavat vuoroaan 10.-12. helmikuuta Valenciassa. Silloin Ricardo Tormo-radalla nähdään kaksi suomalaiskuljettajaa, eli Mika Kallio ja ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistautuva Niklas Ajo.
Kallion olkapäätä on korjailtu tähystysleikkauksella vuoden alkupuolella.

Uusin numero