Rossin ja Lorenzon välillä jäätävä tunnelma EICMA:ssa

Rossi ja Lorenzo saatiin Yamahan toimesta samalle lavalle, mutta siinä kaikki.

Rossi istui uuden XSR900:n ja Lorenzo MT-10:n selässä, mutta katsekontaktin vaihtamista välteltiin visusti.

Ei salailua eikä seinää
Yamahan varikkoboxissa

Yamahan MotoGP-pomo Lin Jarvis pitää tilannetta harmillisena tyrmäten kuitenkin samalla hurjimmat huhut.

– Rossi ja Lorenzo jatkavat tiimissä kaudella 2016. Heidän välillään jaetaan dataa jatkossakin, eikä seinä tule erottamaan heitä Yamahan varikkoboxissa.

Yamaha saavutti päättyneellä kaudella käytännössä kaiken mahdollisen kuninkuusluokassa: henkilökohtaisen, valmistajien ja tiimien mestaruuden, sekä niiden päälle vielä Rossin ajaman MM-hopean.

– Olen iloinen, että molemmat saapuivat Milanoon, mutta on totta, että olisin halunnut nähdä erilaisen ilmapiirin, rennomman ja iloisemman. Tämän juhlan keskellä tilanne on kuitenkin jännittynyt ja se on valitettavaa, totesi Jarvis.

Huoli huomisesta

Jarvis näkee, että Rossi on päässyt silti jo pahimman yli.

– Kun laitat kaiken energian peliin, ajat kauden viimeiselle kierrokselle asti mestaruudesta ja huomaat sen sitten kadonneen, niin tunnet olevasi tuhottu. Valentino oli täysin tyhjä kauden jälkeen.

Rossi totesi taannoin, että toipuminen takaiskusta, eli uran kymmenennen maailmanmestaruuden menettämistä voi viedä kuukausiakin.

– Huomasin kuitenkin, että jo Valencian testien toisena päivänä ilme Valen kasvoilla muuttui ja hänestä alkoi löytyä taas sitä tuttua innostuneisuutta, Jarvis näkee valoa tunnelin päässä.

Jarvis tosin myöntää, että tilanne on yhä äärimmäisen tulenarka.

– Ensi kaudesta tulee erittäin vaikea, jos asioita ei saada puhuttua halki ja ilmapiiriä puhdistettua sitä ennen. Tapahtunut on analysoitava tarkoin ja sen jälkeen on tehtävä tarvittavat muutokset. Dornalla ja FIM:llä on tässä tärkeä rooli, Jarvis alleviivaa.

MotoGP-luokka palaa tositoimiin helmikuun alussa, kun Malesian Sepang käynnistää talvitestikauden.
 

Uusin numero