Rossin isä ylpeä ja innoissaan: ”Poika näpäytti taas epäilijöitään!”

Rossit ovat saaneet paistatella jo toista vuosikymmentä menestyksen kirkkaassa valokeilassa, mutta sitä itseäänkin on ropissut niskaan välillä varsin tuhdilla tahdilla.

Ei ropise kuitenkaan enää.

Moni on ollut valmis sysäämään Rossin eläkepäiville, mutta yhtä moni joutuu nyt syömään sanansa ja vedonlyöntien jäljiltä kenties jotain muutakin.

Kyllä, ”Tohtorin” ura on kallistunut ehtoopuolelle, mutta hän hakee siihen hanakasti jatkoaikaa vielä kausiksi 2015 ja 2016, ennen kuin esirippu saa sulkeutua ja maestro poistua estradilta.

”Valentinolla paras kisa
kolmeen vuoteen!”

Rossi vahvisti Qatarissa ajetussa MotoGP-luokan MM-avauksessa, että hän ole ei sanonut vielä viimeistä sanaansa. Rossi ja häntä 14 vuotta nuorempi Marc Marquez järjestivät Losailin spektaakkelissa sähäkän show’n, joka lunasti paikkansa kuninkuusluokan klassikoiden kastiin.

Marquez hoiti homman huumaavasti kotiin ja juhli sitä Dohassa aamuviiteen. Rossin suussakin kakkossija maistui tällä kertaa voitolta. Ja poikansa uraa varjon lailla seuranneen isän suussa vieläkin makeammalta.

– Se oli Valentinolta paras kilpailu kolmeen vuoteen! Kyllä, hän taistelee tällä kaudella maailmanmestaruudesta, julistaa G. Rossi.

Mies, jota ei muuten saada vieläkään eikä millään ilveellä nousemaan lentokoneeseen.

Ei ihme, että poikansa tavoin intohimoisena rallikuljettajana tunnettu isä odottaa jo malttamattomana Euroopassa ajettavia kisoja, jotta hän voi suunnata siviiliautonsa pitkän keulan Tavulliasta kohti uusia haasteita.

”On todellakin mukavaa
pistää epäilijät hiljaiseksi”

Graziano Rossi myöntää, että vähättelevät puheet pojan kilpailukyvystä ovat syöneet miestä.

– Moni rakastaa yhdeksän maailmanmestaruutta voittanutta kuljettajaa ja moni myös vihaa häntä. Näin se vain menee. Se on ihan ymmärrettävääkin. Kateutta riittää.

– Haluan kuitenkin tässä ja nyt sanoa, että on todellakin mukavaa pistää epäilijät hiljaiseksi Qatarin kaltaisella esityksellä. Kyllä, poika näpäytti komeasti epäilijöitä. Niin, olen ainakin itse kokenut Valentinoon kohdistuneen kritiikin joskus kohtuuttomana.

Yhteensä 18 osakilpailua kattavan kauden avaus ei jättänyt ketään kylmäksi Losailin samettisessa illassa. Marquezkin huokaisi haltioissaan miltei välittömästi tuiman taistelun tauottua, että hän haluaa tällaista vielä paljon lisää. Näin puhuu todellinen urheilija ja kilvanajaja.

Graziano Rossi on vakuuttunut siitä, että Marquezin toiveeseen vastataan.

– Kaikkien road racing-fanien katseet ympäri maailmaa nauliintuivat tuohon mahtavaan kaksintaisteluun ja olen varma siitä, että se ei jäänyt suinkaan kauden viimeiseksi. Valentinonhan kaikki jo tietävät ja mitä Marqueziin tulee, niin Marc osoitti jälleen myös Qatarissa, että hänen nousunsa MotoGP-luokan nykyiseksi numero 1:ksi ei ole tosiaankaan mitään sattumaa.
 

Uusin numero