Rossin huoli kävi toteen: huiput 350,3 km/h saavuttanut Ducati on hirmuiskussa

Torstaina Yamaha-duon Jorge Lorenzo-Rossi takana kolmanneksi päätynyt Iannone kiersi Losailin valaistun aavikkoradan perjantain ensimmäisellä harjoitusjaksolla aikaan 1.55,388, jolla hän pystyi pitämään Hondan Marc Marquezin 13 tuhannesosan turvin takanaan.

Jälkimmäisessä treenissä vauhti nousi entisestään ja Iannone alitti virallisen rataennätyksen puolella sekunnilla lukemin 1.54,639. Iannonen huippunopeudeksi mitattiin huimat ja jo MotoGP:n ME:tä tapailevat 350,3 km/h.

Lorenzo pisti session lopussa kaiken peliin, mutta sekään ei riittänyt vastaiskuun. Iannone kukisti toiseksi taistelleen hallitsevan maailmanmestarin 0,137 sekunnilla.

– Ensimmäisessä harjoituksessa näytti, että paikoittainen tuuli olisi vaikuttanut meihin enemmän kuin muihin kuljettajiin. Toisen treenin lopussa tuulta ei enää ollut ja pystyin nostamaan vauhtiani. Löysimme samalla idean siitä, mitä renkaita tulemme kisassa käyttämään, kertoi Lorenzo.

Honda liikkui vielä torstaina syvällä varjojen mailla, mutta perjantai toi tahtiin täyskäännöksen. Marquez pisteli Iannonen ja Lorenzon takana kolmanneksi 0,196 sekuntia pohjista.

– Löysin tänään sen saman fiiliksen, joka minulla oli täällä ajetuissa testeissä. Muutimme onnistuneesti säätöjä ja pyörä tuntui jo paljon paremmalta. En ole enää kaukana siitä vauhdista, jolla täällä taistellaan podiumsijoituksista, vahvisti Marquez.

Iannonen tallikaveri Andrea Dovizioso täydensi Ducatin tuimaa tahtia neljännellä sijalla ennen Suzukin Maverick Vinalesia, Hondan Dani Pedrosaa ja seitsemänneksi jätettyä Rossia.

Dovizioson ero kärkeen oli 0,306, Vinalesin 0,337, Pedrosan 0,474 ja Rossin 0,536 sekuntia.

MotoGP-luokan lauantain ohjelmassa on vielä neljäs vapaa harjoitus ennen aika-ajoa. Sillä treenillä ei ole tosin enää suurempaa vaikutusta aika-ajojen ryhmitykseen.

Kolmen ensimmäisen vapaan harjoituksen kymmenen kiireisintä kuljettajaa lunastaa viime kauden tavoin paikkansa suoraan nopeamman nipun aika-ajoon.

– Pyörä toimi upeasti ja pystyin vielä aivan lopussa parantamaan kierrosaikaani. Lauantaina tavoitteeni on saavuttaa vähintään eturivin lähtöpaikka ja sunnuntain kisassa minulle kelpaa vain voitto, julisti vuosi sitten Qatarin GP:ssä kolmanneksi ajanut Iannone.

Uusin numero