Rossin Ducati-kaudet jäävät kummittelemaan Burgessia

Rossi ylsi kahden kauden aikana Ducatillaan ajamissaan 35 GP:ssä ainoastaan kolme kertaa podiumille. Voittotili näytti nollaa.

Burgess sanoo suoraan, että hän ja Rossi eivät yltäneet edes lähellekään asettamiaan tavoitteita Ducatilla.

– Tunsin, että olisimme voineet pystyä parempaan ja se painaa mieltäni. Asia jää kummittelemaan mieleeni hautaan asti.

– Emme voittaneet GP:tä, emme voittaneet maailmanmestaruutta, emmekä edes pystyneet varmistamaan Valentino tulevaisuutta Ducatilla. Ne olivat ensisijaiset tavoitteemme. Tämä on ollut iso pettymys, jatkaa Burgess.

Audin omistukseen siirtynyt Ducati halusi pitää Rossin riveissään pohjakosketuksesta huolimatta, mutta MotoGP-luokan seitsenkertainen maailmanmestari valitsi paluun Yamahalle nykyisen mestarin Jorge Lorenzon tiimikaveriksi. Raha jäi kuviossa toissijaiseksi kriteeriksi.

Ducatin MotoGP-tiimissä tehtiin päättyneen kauden jälkeen merkittäviä organisaatiomuutoksia. Rossin osalta uudet tuulet jäivät tältä osin kokematta.

– Ymmärrän täysin Valentinon päätöksen tässä tilanteessa. Hän halusi kilpailukykyisemmän pyörän, josta ei lupauksista huolimatta tullut takuita. Samalla kolmas yhteinen kausi Valentinon kanssa olisi ehkä tuonut jo aivan liian suuret paineet Ducatille, Burgess katsoo tilannetta myös valmistajan kantilta.

– Mutta uskon, että Audin mukaantulon myötä Ducatilta on luvassa jatkossa parempaa.

Burgess näkee Rossin paluun Yamahalle ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi. Rossilla riittää yh nälkää menestykseen.

– Kiusallinen ei ole välttämättä aivan oikea sana kuvaamaan Valentinon paluuta Yamahalle. Mutta se oli Valentinolle elinehto ja hän tarttui heitettyyn köyteen, kuvailee Burgess.

* Kuvassa: Jeremy Burgess ja Valentino Rossi. Kuva:  Ducati Corse Press
 

Uusin numero