Rossin ainoa negatiivinen asia: ”Marc ja Dani…”

Rossi ajoi kolmen päivän mittaisen testijakson neljänneksi kovimman ajan, mutta hän jäi sillä silti Marc Marquezista 0,534 sekuntia ja tämän tallikaverista Dani Pedrosasta reilun kymmenyksen vähemmän.

– Ainoa negatiivinen asia oli Marcin ja Danin vauhti. He ovat meitä hieman nopeampia yksittäisellä kovalla kierroksella tuoreilla renkailla, mutta myös ylipäätään vauhdillisesti. Tämä merkitsee sitä, että mikäli mielimme lyödä heitä, niin töitä on jatkettava lujasti, alleviivasi Rossi.

Rossin kiireisin kierros kulki perjantaina lukemin 1.59,401.

– Olen erittäin tyytyväinen tuohon aikaan, sillä se on nopein koskaan ajamani Sepangissa ja lähes kolme kymmenystä parempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan täällä. Totta, olososuhteet olivat hyvät, mutta saimme myös pyörän säätöjä paremmiksi torstaihin nähden.

Tallikaveri Jorge Lorenzo päätyi viidenneksi 0,223 sekuntia ”Tohtorin” takana.

– Pyörä ei toiminut tänään jarrutuksissa toivotulla tavalla. En usko, että olisin pystynyt ajamaan ilman tuota ongelmaa 1.58:llä alkavaa kierrosaikaa, mutta ainakin lähemmäs noita lukemia, Lorenzo viittasi Marquezin hirmuajan 1.58,867 puoleen.

– Kisasimulaatio oli kuitenkin rohkaiseva. Pystyin ajamaan tasaisen kovia kierrosaikoja korkeasta lämpötilasta huolimatta. Jos huomenna ajettaisiin kisa, niin taistelisin voitosta!, lisäsi Lorenzo löylyä kiukaalle.

Niin, Sepang 1 merkitsi sittenkin vasta pelkkää alkusoittoa MotoGP-kaudelle.
 

Uusin numero