Rossilta raju syytös: ”Marquez auttaa Lorenzoa”

Mestaruustaistelusta ulkona oleva Marquez voitti MotoGP-historian yhdeksi upeimmaksi kisaksi mainostetun väännön ennen Lorenzoa, Ducatin Andrea Iannonea ja neljänneksi jätettyä Rossia.

Tämä merkitsi sitä, että Lorenzo kavensi Rossin piste-etumatkaan 11:een ennen kauden kahta viimeistä GP:tä.

– Phillip Islandista lähtien on täysin selvää, että Jorge on saanut uuden kannattajan. Hän on Marc, Rossi latasi katsomatta missään vaiheessa Marquezin suuntaan.

Phillip Islandin ilotulituksessa kärkivartetin kesken nähtiin huimat 52 ohitusta. Tempoilevasti matkaa taittanut Marquez vaikutti jo välillä olevan ulkona voittokamppailusta, kunnes hän löysi päätöskierroksella täysin uuden vaihteen.

– Marquez leikki kanssamme Jorgen hyväksi. Kisassa sitä oli vaikea havaita ja ymmärtää, mutta se ilmeni selvästi katsottuani tapahtumia myöhemmin tv:stä. Jos vastaava toistuu, niin meidän on puhuttava hänen kanssaan. Siis Marquezin kanssa, muotoili Rossi.

– Uskon, että hänen (Marquez) tavoitteensa ei ollut vain voittaa kisaa, vaan myös auttaa Lorenzoa ottamaan minulta mahdollisimman paljon pisteitä. Onko Jorge saanut uuden tallikaverin?, Rossi kysyi vakavalla ilmeellä.

Rossin hyvä ystävä Iannone tarjoili kieli keskellä suuta taustatukea ”Tohtorille”.

– Minustakin Marc leikki kanssamme. Marcilla oli tosi hyvä kisavauhti ja odotin hänen jo karkaavan, mutta jostain syystä hän ajoi esimerkiksi 15 kierroksen jälkeen viidennessä mutkassa tosi hiljaa, jolloin pystyin ohittamaan hänet helposti. En vieläkään tiedä miksi. Oliko se hänen (Marquez) taktiikkaansa vai mitä. En tosiaankaan tiedä, pudotteli Iannone.

Espanjalainen Marquez kiisti jyrkästi Rossin syytökset avusta maanmiehelleen Lorenzolle.

– En tietenkään. Ajoin omaa kisaani ja jos olisin halunnut auttaa Jorgea, niin miksen sitten olisi antanut hänen ohittaa minut viimeisellä kierroksella, jonka ajoin limiitillä ja isolla riskillä. En tiedä, miksi he (Rossi ja Iannone) puhuvat tuollaista.

Pressitilaisuuksissa yleensä rennosti ja leikkisästikin esiintyvä Rossi oli valinnut järeät sanansa varmuudella tarkoin harkiten ja samalla myös taktikoiden.

Tämän jälkeen on selviö, että Marquezin jokaista liikettä seurataan sunnuntain kisassa silmä tarkkana siitä huolimatta, että Sepangissa kärsitään Indonesian metsäpalojen tuomasta savusumusta.
 

Uusin numero