Rossilta raju myrskyvaroitus Qatarissa – Marquez möhli avausmutkan

Kymmenettä maailmanmestaruuttaan metsästävä Rossi järjesti yhdessä italialaisen maanmiehensä ja Ducatilla paalupaikalta hyökänneen Andrea Dovizioson kanssa upean taistelun voitosta.

Rossi teki ratkaisunsa päätöskierrokselle lähdettäessä, eikä päästänyt Doviziosoa enää yllättämään.

– Olen niin iloinen! Olen sanonut näin monta kertaa ennenkin, mutta kyllä tämä oli ehdottomasti urani yksi hienoimmista voitoista. Teimme hyvää työtä ja pyörä oli aivan mahtava, ”Tohtori” ilakoi.

Ducatilla on voitettu viimeksi vuonna 2010. Se voitto on Casey Stonerin käsialaa Australian GP:stä. Lähellä, todella lähellä oli, että Dovozioso olisi päivittänyt tilastoja.

– Pistin kaiken mahdollisen peliin viimeisellä kierroksella, mutta Vale oli vain liin vahva. Hän oli erityisen vahva nimenomaan jarrutuksissa.

Qatarin GP:n pöytää oli katettu viime vuoden tavoin maailmanmestari Marc Marquezille, mutta Hondan ässä meni ja teki ratkaisevan virheen välittömästi avausmutkassa.

Marquez ajoi leveäksi ja putosi koko letkan hännille. Hän käynnisti välittömästi raivoisan nousun kohti kärkeä, mutta matka loppui yksinkertaisesti kesken. Marquez päätyi viidenneksi.

Italialaiset ottivat kisassa komean kolmoisvoiton, kun Dovizioson tiimikaveri Andrea Iannone pystyi pitämään Rossin rinnalla Yamahalla ajavan Jorge Lorenzon takanaan.

Uusin numero